Писателят Илиян Любомиров разкри отношението си към бащинството!

Половинката на Петя Дикова - Илиян Любомиров е баща съвсем отскоро. Преди часове той сподели с последователите си в мрежата своето виждане за родителството и изборът да стане татко: [caption id="attachment_591445" align="aligncenter" width="300"]Илиян Любомиров Илиян Любомиров искренно за сина си[/caption]

"Не харесвам пропагандите за родителство - направи го за родината, направи го за стринка си, направи го, за да не остарееш с котките си. Не. Да избереш да бъдеш родител е решение лично, защото и отговорността в крайна сметка е лична, макар в идеалния случай да е споделена.

Правя това уточнение, защото през последния един месец се чувствам като ходеща реклама на бащинството. Велико е. Като цяло не спя, но пък когато затворя очи, сънувам очите на сина си и това ми стига. Иначе като ме попитат някой ден 'какво прави през 2019-а?', ще отговоря 'дундурках. Предимно дундурках'. "Старая се да не изричам думи като 'папкане' и 'нанкане', а когато става въпрос за отделителната система, използвам единствено число, защото той, а не ние си ги върши тези работи по 300 пъти дневно. Като цяло много ми се ще да не се превърна в досадник, който качва по 128 снимки от гърненце, коритце, градинка и пясъчник. Аз си знам, че моят млад наследник е прекрасен, както и всеки е категорично убеден, че по-хубаво от неговото дете няма.

Е, от време на време искам да крещя на целия свят 'вижте, вижте, толкова съм горд какъв човек създаваме', но пък по-често ми идва отвътре ревностно да си браня домочадието и ако може никой да не ми го гледа и закача.

Споделям всичко това не защото съм първият, който преминава през тези трепети, нито защото заради естеството на работите ни с Пипи заслужаваме повече внимание от всеки друг ентусиаст, решил да има дете в България. Просто знам как и ние като всички млади хора тук се притеснявахме дали ще се справим, знаете, времената са объркани, работите - несигурни, любовите - и те не са като едно време.

Обаче ако се чудите дали да имате дете, знайте, че си струва. Ама наистина си струва (казах ви, че съм ходеща реклама на бащинството). Децата са единствените човеци, в които аз намирам смисъл.

Растат бързо, лошите неща се забравят, животът никак не свършва, а и времето лети неусетно без значение дали правиш смислени или безсмислени неща. А и когато сте двама, страшно няма", сподели развълнуваният татко Илиян Любомиров.