Бижута, картини, часовници и куп други скъпи вещи на Джина Лолобриджида ще бъдат продадени на търг. Разпродажбата е насрочена на 28 и 29 май, като общият брой на вещите е над 400. Легендарната кинолегенда издъхна на 95 години през януари 2023 г.

От завещанието й става ясно, че тя разделя съкровищата си между своя син Милко Скофич и любовника си Андреа Пиацола, с когото имаше интимни отношения от 2015 г. Именно той е решил да прибере парите от наследството на бабата. 36-годишният тарикат в момента е разследван за това, че си е присвоил милиони от сенилната старица, докато още е била жива.

Само бижутата на актрисата са на стойност над 5 млн. долара. Сред другите вещи са купа за лед „Картие“, пейзажи на известни художници от 18-и век, фотоапаратът, с който тя снима Фидел Кастро в Хавана, и др. Интересна подробност е, че със същата фотокамера е заснела още испанския художник Салвадор Дали, американския политик Хенси Кисинджър и актьора Пол Нюман.

Известно е, че фотографията и скулптурата са двете страсти на Джина приживе.

Именно Андреа Пиацола помага на Лолобриджида да организира своя изложба със скултпури в Катар и оттогава става незаменим в живота й в ролята си на нещо повече от личен секретар.

Източник: „Уикенд“