Любопитната история се случва вечерта на 12 април 1975 г. в София, където България и световните шампиони от Германия тъкмо са изиграли много оспорван мач, завършил 1:1. Факирът се явява голям почитател на немския футбол. Още преди двубоя успява да си издейства привилегията да бъде домакин на всички знатни футболни гости начело с капитана им Франц Бекенбауер. Приема ги в прочутата си къща в „Лозенец“, която тогава е туристическа атракция с алпийския си покрив.

                                                                                                                              Още преди представлението си набелязва Кайзер Франц, на чиято китка е окичен изключително скъп марков часовник. Само с едно ловко движение Мистер Сенко му прибира бижуто, без въобще да се усети. После сваля и часовника на вратаря Сеп Майер.

„Само да питам нещо Бекенбауер. Кайзер Франц, колко е часът?“ – повдигнал въпроса Мистер Сенко.

Мистер Сенко „свил“ тузарския часовник на Кайзер Франц

Великият футболист направо се втрещява. После научава, че не е първият прочут германец, станал жертва на Мистер Сенко. 40 години по-рано, още като млад фокусник нашенецът отмъква в Берлин кортика и личния постолет от министъра на авиацията Херман Гьоринг.

До края на живота си Франц Бекенбауер остана изявен приятел на България и нейния футбол. Често идваше в София да чете лекции в НСА, в това число и преди световното първенство през 2006 г. в Германия, на което беше главен организатор.

Източник: „Уикенд“