Магнетичната Михаела Филева се бори за любовта на известния диригент Максим Ешкенази в конкуренция с още девет забележителни дами.

 

Тъй като преди време често се появяваха двамата на културни събития, слуховете носеха, че имат любовна връзка. В крайна сметка обаче маестрото стана баща на дете от друга дама. Сега любовта между двамата отново ще пламне, но на сцената в пролетния галаконцерт „Музите на Максим Ешкенази“.

 

Михаела Филева и Еделина Кънева пожелаха Максим Ешкенази

Събитието е планирано за 10 май в зала 1 на НДК и ще събере най-романтичната музика от света на киното и мюзикъла, изпълнена от оркестъра на Музикалния театър. В забавния сюжет за спечелването сърцето на диригента са замесени едни от най-популярните български певици - освен Михаела Филева и Михаела Маринова, както и талантливите актриси Стефания Колева, Богдана Трифонова и Ана Пападопулу.

 

Към тях със силно женско присъствие се присъединяват звездните солистки от трупата на Музикалния театър – Еделина Кънева, която е и директор на трупата, както и Десислава Николова, Боряна Йорданова, Олга Динова и Теменужка Трифонова. Концертът ще е експлозия от красива музика и забележителни жени. Чаровният маестро споделя, че няма търпение да се съберат на една сцена и да заредят публиката им с добро настроение.

 

Максим Ешкенази е описван като „енергичен и интелигентен“ музикант, дирижиращ с „пълна увереност и проницателност“. Изданието „Лос Анджелис Таймс“ го определя като „харизматичен и вълнуващ“.

Към момента той е един от най-популярните класически диригенти, но е запален по рок музиката и футбола. Маестрото, който е и цигулар, има екстремни хобита и е лицензиран пилот.

 

Чест гост-диригент е на най-големите оркестри в България, Европа и САЩ. Започва да учи цигулка едва петгодишен при баща си. Завършва НМА в София и заминава да специализира цигулка и оркестрово дирижиране в Университета в Южна Калифорния, САЩ. Възпитаник е на няколко диригентски школи и симпозиуми, вкл. школата на Пиер Монтьо в Мейн. Ешкенази е удостоен с аспирантура по дирижиране в новосъздадената Американска академия по дирижиране към музикалния фестивал в Аспен през лятото на 2000 г. 

 

През последните години живее в Щатите, но често прескача до България и участва в редица проекти.

Източник: Уикенд