Преди 6 години иконата на рок музиката Миг Джагър е направил завещание, в което не оставя нито лира от гигантското си богатство на 8-те си деца. Това твърди юрист, пожелал анонимност, пред таблоида „Сън“. Според източника наследниците на рокдинозавъра си нямат и представа, че 800-те милиона долара, които татко им е натрупал, ще отидат за децата на Африка.

Миг Джагър е изключително внимателен с парите си, откакто в началото на 60-те години се прецаква с десетки милиони. Историята е следната – когато „Ролинг Стоунс“ успяват да осъществят първия си пробив, вокалистът наема счетоводител в лицето на опитния евреин Алън Клайн. Той осигурява на групата отлични договори, но когато те изтичат, изведнъж се оказва, че тарикатът е присвоил правата върху всички парчета на бандата, записани между 1965 и 1970 г.

Миг Джагър остави наследниците си с пръст в уста

Едва след серия дела Джагър и останалите от бандата поемат пълната власт на каталога си, който днес струва повече от милиард.

„Мик иска да даде на децата си важен урок – да ги предпази от изкушението да харчат с широки пръсти пари, които не са изкарали. В същото време той иска да направи светът около нас малко по-добър с един последен жест. Според завещанието му всичките пари от авторските права ще отидат за основаването на фондация, която да се бори с глада в Африка“ – твърди адвокатът.

Източник: „Уикенд“