Фаталната блондинка Мерилин Монро е наборка на кралица Елизабен Втора – родена е през 1926 г., но си отиде от този свят точно 6 десетилетия преди нея. Въпреки това и до днес продължават да изплуват изключително интересни факти за краткия, но бурен живот на американската звезда.

Оригиналната „тъпа блондинка“ всъщност всъщност е далече от естеството на Мерилин Монро. Красавицата всъщност си падала по интелектуалци. Бракът й с писателя Артър Милър вероятно е показател за това, но съществуват и други доказателства. Навремето Норма Джийн, както е истинското й име, е била съквартирантка с актрисата Шели Уинтърс, която каза, че са направили списък с мъже, с които искат да спят просто ей така, за авантюрата.

„В нейния списък нямаше никого под 50 години. Никога не успях да я попитам преди да умре, колко бройки от списъка е реализирала, но в нейния списък беше и Алберт Айнщайн и след смъртта й забелязах, че на бялото й пиано имаше негова снимка в сребърна рамка“ – разказва престарялата Уинтърс.

Носи се легенда, че има диалог между Монро и Айнщайн, в който тя му казала:

„Професоре, ако имаме деца, ще бъдат красиви като мен и умни като вас“.

А той й отвърнал: „Ами ако има моята красота и твоята интелигентност?“.

Мерилин Монро мечтаела да си легне с Айнщайн

Мерилин Монро била изключителна почитателка на книгите. В библиотеката си тя притежава над 400 тома, включително няколко първи издания. От хилядите си снимки тя харесвала особено тези, които показват, че чете. Неин фаворит сред поетите бил австриецът Рилке.

Източник: „Уикенд“