Новината беше потвърдена от представител на Стрийп в изявление за People в събота.

"Дон Гъмър и Мерил Стрийп са разделени от повече от 6 години и въпреки че винаги ще се грижат един за друг, те са избрали да живеят отделно", заяви представител на Стрийп пред изданието.

CNN потърси публициста на актьора за коментар.

Tрикратният носител на "Оскар" и Гъмър, скулптор, сключват първия си брак през 1978 г. Миналия месец се навършиха 45 години от сватбата им.

През годините Стрийп и Гъмър са били снимани на многобройни събития заедно, но до голяма степен са пазили личния си живот от пресата.

"Няма пътна карта за това как да се създаде семейство: Това винаги е огромно договаряне", казва Стрийп в стария Vogue през 2002 г. "Но аз имам цялостна нужда да работя и да имам огромни любовни връзки в живота си. Не мога да си представя, че ще се откажа от едното заради другото."

Стрийп отдаде почит на Гъмър в речта си при приемането на "Оскар" за най-добра актриса за изпълнението ѝ в "Желязната лейди" през 2012 г.

"Първо ще благодаря на Дон, защото когато благодариш на съпруга си в края на речта, го пускат с музика, а аз искам той да знае, че всичко, което ценя най-много в живота ни, ти ми го даде", каза тогава Стрийп.

Двамата са родители на четири вече пораснали деца - син Хенри и три дъщери - Мейми, Грейс и Луиза.

Източник: cnn.com