"Има дни, в които се чувствам наистина съкрушена. Твърде много отговорности и твърде много очаквания към мен. Трудно е." Така Мери Датска описва първите месеци от управлението на страната, след като беше коронована за кралица. Тя и крал Фредерик дадоха интервю, в което коментираха и слуховете за развод, както и историята около аферата с Геновева Казанова.


Кралят за първи път определи слуховете като "пълни измислици" и многократно демонстрира пълна подкрепа и привързаност към съпругата си. Той умишлено използва "ние" вместо "аз", като местоимение, което подчертава значимостта и единството на двойката и тяхното партньорство не само в работата, но и в живота.


"За мен беше много трудно да се справя с новата си роля на кралица. Наистина не подозирах, че може да е толкова трудно", откровена е от своя страна Мери. Но признава, че в лицето на съпруга си е преоткрила човека, заради който преди 20 години се осмели да каже "Да" пред милиони датчани.


Двойката преди ден отпразнува и годишнината от сватбата си, а на снимките ясно се вижда, че са решили да си простят и да дадат шанс на брака си. От скандала, който избухна през ноември миналата година, кралската двойка неизменно е във фокуса на общественото внимание. И абдикацията на кралица Маргрете само подпали още повече слуховете за потенциален разпад на брака им.


Но Мери преодоля обидата  и двамата с Фредерик решиха да си дадат втора възможност. А кралят очевидно е осъзнал, че съпругата му наистина е жената на живота му и прави всичко, за да си върне любовта й. С думи, с жестове и с признание, че без нея не би бил никой. Едва ли има жена, която би устояла на толкова пламенно ухажване и признание в любов...