Мегз предизвика фурор с кампанията си за благотворителност!

Миглена Каканашева - Мегз буквално подпали мрежата с кампанията си Активно добро, която цели да помогне на много хора в нужда. Противно на очакванията, че дизайнерката се е отказала от нея преди седмици, тя заяви друго: [caption id="attachment_595614" align="aligncenter" width="225"]Мегз Все повече хора се включват в кампанията на Мегз[/caption]

"Никога не бих се отказала от кампанията. Особено виждайки огромния ви интерес към нея. За мен тя означава ужасно много и се надявам в бъдеще да имам силите да я превърна в нещо голямо, което да помага на хиляди хора всеки ден.

За тези, които за пръв път срещат кампанията - малко разяснения. #АКТИВНОДОБРО е благотворителна кампания, с която се занимавам от около 2 месеца. Тя е невероятна, защото е нещо като бизнес модел за независима, самофинансираща се благотворителност. В нея се продават ненужни вещи - засега основно мои, или на мои близки и познати, но идеята е да се включат и други хора. Или един ден - и брак или ненужни вещи на бизнеси (за да достигнем обем). Продуктите в кампанията са красиви, ценни, нови или много запазени вещи, които се продават на цена 4-5 пъти по-ниска от пазарната им стойност. Всички пари от продажбите на тези вещи се събират и когато сумата достигне 1000 лв се даряват за благотворителна кауза. Вие избирате каква. После отново започваме да събираме 1000 лв. Идеята за мен е гениална, защото тя решава няколко важни проблема: 1. Много често хората имат желание да помогнат, но нямат възможност да дарят пари. Парите никога не стигат. Ненужни вещи има всеки. 2. Пренасочва трупането на огромно количество ненужни предмети. Защо да изхвърляме нещо или да бере прах по рафтовете като може да трябва на някого. Ненужното за вас - може да е мечта или първа необходимост за някой друг. 3. Много хора - без да са непременно “бедни” не могат в този момент да отделят пари за нещо, което искат, защото като всеки от нас имат още 34455 други разходи. От #АКТИВНОДОБРО може да си купите много красиви и полезни неща буквално на безценица. И в същото време помагате. 4. Много фондации имат огромния проблем, че са затрупани с вещи и няма какво да ги правят. От домовете отказват да приемат дрехи и вещи. Това е защото много често крайно нуждаещите имат нужда от пари - не от вещи. Затова с продажбата на вещи, #АКТИВНОДОБРО събира пари, които ще дарява на хора, които имат нужда от пари. Вие решавате за кого отиват парите когато станат 1000лв. 5. Стимулира гражданската активност и промотира сплотяване, задружност и самопомощ. Заедно като общество - просто пренасочвайки едни ненужни вещи - ние може да си помагаме и да променим съдбата на много нуждаещи се", обясни Мегз в мрежата.