Сватбата на Николета и Валери предизвика огромен скандал!

Църковна прокоба е предвещала крах в брака на Николета Лозанова и Валери Божинов. Свещениците също са анатемосали тайнството на обвързването на светската двойка заради куп нередности, които са били разрешени на една от най-обсъжданите двойки в публичното пространство.

Преди три години футболиста и плеймейтката сключили църковен брак не на място, регламентирано от Българската патриаршия. Вместо в църковния храм, те си дали обет в импровизиран параклис в хотела на Валентин Златев край Правец.

[caption id="attachment_443497" align="alignright" width="300"]Николета Сватбата на Николета и Валери Божинов разбуни духовете и им донесе анатема[/caption]

След което младоженците вдигнаха супер лъскава сватба. Но тази постъпка е предизвикала не само негодувание сред свещениците, но и попа , който е сътворил венчавката вече е отлъчен от църквата. За самото нарушение на каноните на църквата е докладвал лично Гавраил, Ловчанския митрополит. Той е написал писмо до Светия синод с желанието попа да бъде наказан.

Свещеникът, който е извършил брачния обет на Валери Божинов и Николета Лозанова пред Бог се казва отец Страхил Гоцев. На него му е отнета килимявката, защото е бракосъчетал двойката не в храма, а на место, което не е регламентирано за тази цел от светата църква. Причината, която се изтъква за неговото деяние е защото футболиста от италианския тим „Тернана” и водещата на „Папараци” са известни и затова табуто е прекрачено от отеца.

В свое оправдание обаче свещеника, който е извършил тайнствения ритуал на църковния брак написа, че той не е бракосъчетал плеймейтката Николета и футболиста Валери, а Лозанова и Божинов, които са кандидати за семейство.

Фактът обаче, че фамилия Божинови се разпадна на третата година от брака им също си има своето мистично обяснение. В християнската църква числото три означава Светата троица и точно тогава Бог е завъртял колелото си срещу двамата съпрузи.