Меган Маркъл иска стабилен платен отпуск за родителите в Америка

Меган Маркъл работи от 13-годишна, за да "свързва двата края". Херцогинята на Съсекс призна, че тя и принц Хари са били много "щастливи", но и много претоварени след раждането на дъщеря си Лилибет.

Право на платен отпуск

40-годишната херцогиня открехна фрагменти от живота си в писмо до членовете на Конгреса и Сената на САЩ, за правото на платен отпуск на родителите, докато децата им са малки. Маркъл каза, че пише писмото си "като майка" и "от името на милиони американски семейства".

Работа от 13-годишна

Съпругата на принц Хари, която е майка на родения в Обединеното кралство Арчи и родената в САЩ Лилибет, заяви, че платеният отпуск трябва да бъде "национално право". Като аргумент за своето искане Меган посочва колко усилено са работили родителите й и как самата тя започва да работи на 13-годишна възраст. "През юни съпругът ми и аз се сдобихме с второто си дете. Подобно на много родители бяхме щастливи и претоварени. Не ни се налагаше да правим избор дали да си стоим с детето или да се връщаме на работа. Не при всички семейства е така обаче. Първите месеци с бебето са толкова важни. Когато бях момиче скаут и моят отряд отиваше на вечеря на голям празник, аз го пропусках и се връщах в салатения бар на "The Old Spaghetti Factory", защото само това можех да си позволя. Започнах работа в местната млекарница на 13-годишна възраст. Била съм сервитьорка, детегледачка и още много работи "на парче", за да свържем двата края", разказва още тя. Меган разкрива също, че е работила цял живот и е спестявала пари, когато е можела. Но обикновено не са й оставали средства, които да спести. Приходите покривали наема на жилището и газта на колата, предават от life.dir.bg. [caption id="attachment_682981" align="aligncenter" width="295"]Меган Маркъл иска стабилен платен отпуск за родителите в Америка сн. YouTube Меган Маркъл иска стабилен платен отпуск за родителите в Америка сн. YouTube[/caption] "Ако ще създадем нова ера на политики за семейство, нека се уверим, че хората, които стават родители, ще имат стабилен платен отпуск", завършва Маркъл писмото си до членовете на Конгреса и Сената на САЩ.