Меган Маркъл няма да следва кралския протокол след раждането, нито правилата на Кейт Мидълтън

Меган Маркъл няма да следва кралския протокол след раждането на бебето си. Както е известно, херцогинята роди момченце преди броени часове, а щастливото събитие бе оповестено най-напред в социалните мрежи. За разлика от Кейт Мидълтън обаче, дукесата на Съсекс, не е задължена да спазва железния кралски протокол. Ето по какво се различават двете с бъдещата кралица на Англия.

1. Меган Маркъл искаше да роди у дома, а не в болница

Меган се наложи да роди у дома си, а не в болница, но заради преносването на бебето се смята, че е била настанена тайно в болница в Съри и веднага след раждането се е върнала у дома. Кейт роди в Лондон, в елитна клиника, под надзора на най-добрите лекари на Англия.

2. Меган Маркъл няма да позира с бебето пред света след раждането

Трудната практика, която бе въведена за принцеса Даяна, за Меган не важи. Кейт три пъти изтърпя истериите около децата си и медийния шум часове след раждането, но Меган може да си го спести.

3. Меган не е задължена да прави публично кръщене на детето си

Докато трите деца на Кейт и Уилям малко или много бяха публично кръстени, Меган и Хари ще си спестят и това. Синът им ще бъде въведен в христовата вяра в семеен кръг и без много шум.

4. Меган няма да ползва целия отпуск по майчинство

Меган не иска да отсъства повече от два месеца от официалните си ангажименти и е обявила, че през юни — юли ще се завърне под прожекторите. За разлика от нея, Кейт избра да изчака след третото раждане.

5. Меган няма да наеме бавачка от "Норланд"

Всички кралски деца са възпитавани от бавачки от британския колеж. Бебе Съсекс обаче ще има американска бавачка, при това мъж, може би дори афроамериканец.

6. Детето на Меган и Хари не е пряк наследник на трона

Новото бебе няма да носи титлата "Негово кралско височество", нито "Негово височество". То ще бъде "Негова светлост" и ще приеме херцогската титла от баща си. Малкият е седми в листата за трона, измествайки принц Андрю на осма позиция, а Беатрис и Йожени на девето и десето място.

7. Меган и Хари могат да поканят холивудски звезди за кръстници на бебето

Дейвид и Виктория Бекъм, Барак Обама, Серина Уилямс, Приянка Чопра и семейство Клуни, са сред спряганите имена за кръстници. Кралската двойка няма ограничения относно избора на духовни наставници за бебето, какъвто бе наложен на Кейт и Уилям.

8. Меган сама ще реши дали да запознае бебето с роднините на баща си

Меган и Хари сами ще решат, дали семейство Маркъл ще се запознае с детето им, или не. Дори кралицата няма да се намеси тук, оставяйки ги сами да се оправят. [caption id="attachment_589893" align="aligncenter" width="300"]Меган Маркъл няма да следва кралския протокол след раждането сн. You Tube Меган Маркъл няма да следва кралския протокол след раждането сн. You Tube[/caption]

9. Меган не е задължена да живее в Англия след раждането

Говори се, че Меган и Хари планират да се преместят в Африка след раждането на детето. Това е напълно възможно, тъй като, за разлика от херцозите на Кеймбридж, те могат да живеят практически където си поискат.

10. Меган и Хари не разчитат на кралска издръжка

Докато Кейт и Уилям са зависими от кралицата, Меган и Хари получават кралска издръжка само в рамките на официалните си ангажименти към короната. За всичко друго двамата плащат сами, т. е. от собствения си джоб. Техните деца също няма да са на издръжка в кралската листа. Вместо това ще имат право да работят в частния сектор и да получават заплати за това, като Беатрис и Йожени.