Стана ясно участвала ли е Меган Маркъл в написването на скандалната биография "Finding Freedom"

Биографията "Finding Freedom" разказва за времето, когато принц Хари среща Меган Маркъл. Книгата е написана от кралските репортери Омид Скобие и Каролин Дюранд, които застават зад автентичността на всичко, което се съдържа вътре. Журналистите казват, че написаното е базирано на интервюта, взети през последните 2 години, в които са разпитани над 100 човека. В това число се включват служители на Бъкингамския дворец и няколко близки приятели на Меган и Хари.

Лично мнение

Към това се добавя и личното мнение на Скобие и Дюранд, които от дълго време се занимават с историите на британското кралско семейство. Целта на книгата, според авторите, е да се даде гласност на другото мнение, което рядко чуваме. Авторите отричат, че Меган и Хари са участвали в написването на книгата и заявяват, че тя е базирана на техния собствен опит. Скобие се надява, че "Finding Freedom" ще помогне на обществото да види Маркъл в друга светлина и да бъдат спрени всичките критики, отправени към нея. Въпреки множеството отричания за участието на херцозите в написването на книгата, феновете на кралското семейство смятат, че именно един от тях е основният източник на историята. Сега адвокатите на Меган Маркъл решават да осветлят малко тази тъмна материя. От съдебни документи, цитирани от E!News, става ясно, че нито принц Хари, нито Меган Маркъл са говорили с Омид Скобие и Каролин Дюранд. Все пак екипът заявява, че херцогинята на Съсекс е споделила истории с приятел, за когото е знаела, че служи като източник за написването на биографията. Пред този човек тя е изразила своите притеснения за това, че връзката с баща й Томас Маркъл ще бъде представена по грешен начин. Меган е смятала, че "Finding Freedom" ще съдържа същите лъжи, които се писаха във британските вестници.

Притеснения

"Клиентът се притеснява книгата да не повтори лъжите, че тя не се е опитала да се свърже с баща си", се казва в документите. Адвокатите добавят, че реалността е съвсем друга. Всъщност Маркъл многократно е звъняла на Томас, писала му е съобщения и дори цяло писмо, в което го моли да спре да говори пред медиите. Именно затова Меган се свързва с лице, за което вече знае, че работи с авторите на книгата. Целта й е да му сподели истинската история, която да бъде включена в книгата, ако се зачекне темата за баща й. По време на разговорите херцогинята не е знаела до какъв етап от написването са били авторите.

Сътрудничество

Освен това адвокатите на Маркъл уточняват, че тя си е сътрудничила с принц Хари и Джейсън Кнауф по отношение съдържанието на скандалното писмо, което изпраща до баща си. Това обаче не е било част от медийна стратегия, както твърди изданието "Mail on Sunday". "След като беше решено ищецът да пише на баща си, той информира г-н Кнауф. Той е много доверен съветник и е отговорен за докладването на по-възрастните членове в кралското семейство за факта, че ищецът ще пише на баща си", се казва в документите.

Подкрепа

Екипът на Меган допълва, че първоначално писмото е било написано на телефона й, като след това тя е потърсила съвет от принц Хари и Кнауф. "За нея това беше дълбоко болезнен процес, за който й трябваше подкрепа". След като тримата се съгласили за окончателния вариант, Маркъл изпраща писмото на баща си, което по-късно е публикувано в "Mail on Sunday". Адвокатите също опровергаха слуховете, че херцозите са имали последната дума относно "Finding Freedom", както и твърдението, че са получили финансова помощ от данъкоплатците във Великобритания. Всичко това се прави в отговор на "Associated Newspaper", който е съден от Маркъл за нарушаване на неприкосновеността на личния живот, нарушаване на авторските права и защитата на данните. Преди това "Mail on Sunday" твърдят, че Хари и Меган се отказват от правото си на неприкосновеност на личния живот, когато са сътрудничели с авторите на "Finding Freedom". Твърдение, което беше опровергано от адвокатите на херцозите. "Херцогът и херцогинята на Съсекс не са били интервюирани и не са допринесли по никакъв начин за написването на книгата. Тя се основава на личния опит на авторите и техните независими репортажи". [caption id="attachment_649198" align="aligncenter" width="300"]Участвала ли е Меган Маркъл в написването на "Finding Freedom"? сн. YouTube Участвала ли е Меган Маркъл в написването на "Finding Freedom"? сн. YouTube[/caption] Процесът между Меган и "Mail on Sunday" трябваше да започне през януари 2021-ва година, но юридическият екип на Маркъл се съгласи с предложението на вестника делото да бъде отложено до есента по "поверителни причини", предават от tialoto.bg.