Меган Маркъл и принц Хари кръстиха дъщеря си Лилибет Даяна

Семейството на Меган Маркъл и принц Хари се увеличи с още един член, а с името на дъщеря им - Лилибет "Лили" Даяна Маунтбатън-Уиндзор, двойката отдава почит на кралица Елизабет Втора и покойната принцеса Даяна, както се споменава и в официалната информация.

Отдаване на почит

"Лили е кръстена на своята прабаба, Нейно Величество Кралицата, чийто фамилен псевдоним е Лилибет. Нейното второ име, Даяна, е избрано в чест на обичаната й покойна баба, принцесата на Уелс". Според говорител на херцога и херцогинята на Съсекс те са регистрирали като домейни няколко от своите опции за име на бебе, за да могат впоследствие да го "защитят от експлоатация на името му в момента, в който то е обявено". Оказва се, че това е често срещана практика на известните личности. Новината е потвърдена от кралския биограф Анджела Левин в интервю за "Good Morning Britain": "Домейнът вече е лицензиран, т.е. вече никой няма право да използва това име за комерсиални цели". Домейнът е платен три дни преди официалното съобщение за раждането на бебето, като според източници това се случва и преди официалното одобрение на кралицата на името Лилибет.

Запитване

По непотвърдена информация Хари е попитал баба си дали може да кръсти дъщеря си на нея, като не е уточнил, че ще използва галеното й име, с което я наричали само най-близките й хора като малка, както и покойния принц Филип. То е особено специално и споменавано изключително рядко - за последно, в деня на погребението на съпруга си, кралицата поставя върху ковчега ръкописна бележка, подписана с името Лилибет.

Остри реакции

Всичко това провокира остри реакции от страна на недоброжелателите на Хари и Меган, според които те "се опитват да изкарат пари на гърба на дете, което още дори не е родено" и "накърняват достойнството на кралицата и си позволяват да навлязат в личното й пространство без разрешение". [caption id="attachment_670531" align="aligncenter" width="300"]Меган Маркъл и принц Хари патентоваха името на дъщеря си преди раждането сн. YouTube Меган Маркъл и принц Хари патентоваха името на дъщеря си преди раждането сн. YouTube[/caption] Домейнът Лилибет Даяна (lilibetdiana.com, както и lilibet.com) все още не е активен. Напомняме, че синът им - 2-годишният Арчи, има уебсайт на негово име за фондацията на родителите му с благотворителна цел "Archewell", предават от edna.bg.