Хитовата лента „Барби“ вече е спечелила повече от 1,2 млн. долара в световен мащаб, обаче тепърва ще берем последствията му в обществено отношение. След 6-7 месеца ще се пръкнат цял милион нови Барбита – сочи проучване.

50 млн. долара е хонорарът на изпълнителката на Барби – Марго Роби. Ако романтичната поредица продължи да трупа милиони, сметката на актрисата ще набъбне още повече.

Проучването показва, че милиони майки по света дават името Барби на дъщерите си. Името е галено от Барбара. Търсенията в Гугъл на името Барби са се увеличили с 600% от април насам, когато беше пуснат трейлърът на режисирания от Грета Гарвиг летен блокбъстър. В бозата, която тръгна по кината през юли, участват Марго Роби в титулната роля и Райън Гослинг в образа на Кен.

Преди излизането на филма „Барби“ името е било популярно само сред религиозната общност на амишите. Огромният интерес обаче е обхванал всички обществени слоеве и вероятно до другата пролет ще го носят милиони бебета.

Понастоящем Барби заема 1896-о място от 2000-те най-популярни имена в САЩ. Интересно е, че миналата година името Барби са носили само 17 новородени момиченца.

Майки идиотки масово кръщават момичетата си Барби

Името на австралийската актриса Марго Роби нашумя преди 10 години с участието й във филма „Вълкът от Уолстрийт“.

Източник: „Уикенд“