И втория протест не пропусна майката на 18-годишната Дебора от Стара Загора, където българите не спират да скандират за справедливо наказание за мъжа, почернил дните на това съвсем младо момиче. Както знаем, девойката бе буквално "смляна" - наръгана над 400 пъти, със счупен нос и скула, както и унизително остригана до голо коса.

Да, преди дни Дебора се появи публично като записа кратко видео, в което благодари за подкрепата ни. Като казваме кратко, то беше наистина кратко - едва броени секунди. А лицето на момичето бе сякаш статично, без изражение.

Точно това призна и майка й преди часове. Жената каза през сълзи, че се страхува от това, в което се е превърнало детето й, от погледа му. "Тя ме гледа с един страшен, празен поглед, все едно гледа през мен. Боли ме най-много от това и не знам какво ще правим, защото физиката може и да се оправя, но засегнат ли психиката ти, те те убиват", каза тя.

Да, Дебора ходи на срещи с психолог, а днес палачът й Георги Георгиев бе оставен в ареста за постоянно, но доколко това реално ще помогне на изтормозеното същество, което дори няма физическата зрялост да се справи с подобни удари.

Родителите й искат само това - виновниците да си получат заслуженото - както Георги, така и тези, които го "погалиха" по главата и го пуснаха свободен преди месец.