Бившият световен шампион по бокс Майк Тайсън отново може да бъде пъхнат зад решетките, 30 години след като изтърпя първата си присъда са такова обвинение. Железния бе обвинен от жена, която твърди, че той я е поругал в лимузина в началото на 90-те години в Ню Йорк.

Майк Тайсън, който е считан за един от най-великите боксьори в тежката категория, бе признат за виновен за изнасилване на 18-годишната манекенка Дезире Уошингтън през 1992 г. Тогава той прекара 3 години в затвора. 30 години по-късно идват обвинения от дама, която държи да остане анонимна, защото се страхува, че ще бъде атакувана от медиите и феновете. Тя иска обезщетение от 5 млн. долара.

Процедурата е възможна заради закон на щата Ню Йорк, който влезе в сила през ноември, миналата година и позволява в продължение на 1 година жертвите на сексуално насилие да предявят съдебен иска дори при изтекла давност на престъплението.

Майк Тайсън с ново обвинение, че си го е пъхал насам-натам

Жената твърди, че се е запознала с боксьора в дискотека, преди да го последва в лимузината му, където той я нападнал и изнасилил. Тя се оплаква от физически и психически проблеми, които са я преследвали с години. Самият Майк Тайсън все още не е коментирал случая.

Източник: „Уикенд“