Мариана Векилска отдавна е известна с лесно избухливия си нрав и опънати нерви. Водещата, която се пробва и за известно време в Брюксел, но се прибра обратно, скочи в мрежата бясна. И нарече една част от българите "свине". Постът й разбуни духовете, защото мнозина бяха на коренно противоположното на нейното мнение.

Мариана Векилска яхна метлата и ръси обиди: Много са свинете в тази държава! (още подробности)

Бившата на водещия Симеон Колев нарече свине не само тези, които мърсят улици, тротоари и тревни площи, изхвърляйки отпадъците си, където сварят. Тя определи като прасета и онези, които поставят храна до контейнерите за смет, за да хранят бездомните животни.

Векилска показа снимка, на която тя лично е заснела почти килограм сурова кайма, оставена на земята до поредния контейнер. Предназначението й е ясно - в полза на уличните котета и кучета. Мариана обаче е твърдо против подобна проява на милосърдие и благородство, защото цапали града й.

"Искам да публикувам красиви неща и пиша рядко. Дори по празници не поствам, но когато видя подобна свинщина, не мога да се сдържам. Какво си мислят тези хора, че правят добро ли?! Ами не! Големи сме свине", разпени се Векилска.

Доста потребители обаче не са съгласни с нея и твърдят, че когато могат, винаги хранят и ще продължават да хранят животинките. "Съветваме Ви да си гледате живота, пък и що не си намерите нова любов, та да Ви залисва?!", коментират в нета.