Безумната конспиративна теория, че 70-годишната Бриджит Макрон е родена като мъж, приключи миналата седмица със символични глоби за авторите й – две десни популистки издания и крайнодясното списание „Факти и документи“. Съдът реши, че обвиняемите са излъгали, но отказа да издаде по-тежки присъди на основа на жалбата, че историята е целяла да подкопае реномето на президентската институция.

Самият президент Еманюел Макрон не остана очарован от решението: „Това е върховна проява не женомразство, която няма място в нашето общество!“

Обект на скандала стана една черно-бяла снимка на семейство Троньо (моминската фамилия на Бриджит Макрон). Фотото е направено през 50-те години на миналия век. Изданията твърдят, че на тази снимка Бриджит всъщност е момчето с раираната риза, което през 80-те години се е подложило на операция за смяна на пола.

Истинската история на първата дама обаче си е достатъчно скандална – за първи път се загаджила с Еманюел Макрон през септември 1992 г., когато е на 39, омъжена майка на три деца и учителка във френското католическо училище в Амиен, а той е на 14 и е ученик в същия клас с една от дъщерите й. Много от французите смятат, че всъщност Еманюел Макрон е гей или бисексуален и има връзки с хора от своя пол, а бракът му с Бриджит е просто удобно алиби.

Източник: „Уикенд“