Джейми Уайлет има света в краката си, когато е само на 11 години с участието си в хитовата продукция за младия магьосник Хари Потър. Съдбата обаче е подготвила истинска магия за Джейми и 20-ина години по-късно го е превърнала в истински непрокопсаник и безделник. Уайлет игра в 6 филма за младия магьосник, като с тях натрупа милиони и мнозина тогава считаха, че го чака звездна кариера в киното.

През 2009 г. Уайлет губи ролята си в култовата поредица, след като е хванат да отглежда растения канабис в дома си. Три години по-късно му дават две години затвор условно, след като е спипан с бомба по време на безредиците в Лондон. Тогава хиляди демонстранти потрошиха града, след като полицай застреля невинно момче при арест.

Магията на „Хари Потър“ превърна обещаваща зезда в непрокопсаник

В последно време обаче Джейми е предприел стъпки за възлръщане към нормалността, макар да му се налага всяка седмица да се подписва в полицията като пробационна мярка. Той предлага лични видеопослания за празници на фенове срещу 10 лири парчето. Актьорът днес е с буйна брада и татуировка по лицето като Георги Семерджиев. Но поне изкарва някой друг паунд по честен начин...

Източник: „Уикенд“