Люис Хамилтън проговори за здравословното си състояние

Шесткратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отхвърли спекулациите, че е заразен с коронавирус, след като по-рано през месеца е бил в контакт с двама души, които наскоро дадоха положителни тестове за Covid-19. Британецът присъства на събитие в началото на март в Лондон, на което гости бяха актьорът Идрис Елба и Софи Трюдо, съпругата на канадския премиер Джъстин Трюдо. За тях миналата седмица стана ясно, че са с положителни проби за коронавирус. "Искам да съобщя, че съм добре. Имаше много спекулации за здравословното ми състояние, след като бях на събитие, на което присъстваха и двама души, които по-късно дадоха положителни проби за коронавирус. Нямам никакви симптоми, а вече минаха 17 дни от срещата със Софи и Идрис. Говорих с моя лекар и с друг специалист, за да се консултирам дали е необходимо да си направя проба.

Ограничени тестове

Истината е, че на разположение са ограничено количество тестове, а има хора, за които е по-нужно да си направят, особено след като аз не проявявам никакви симптоми на заболяване. В последната седмица се бях самоизолирал. Избягвах контакти с други хора. Най-важното, което можем да направим сега, е да останем с позитивно настроение, да пазим дистанция и самоконтрол, ако е необходимо, и често да си мием ръцете със сапун за не по-малко от 20 секунди. Благодаря на всички за загрижеността. Пазете се", написа Хамилтън в Туитър.

Седма световна титла

Заради пандемията от коронавирус първите седем старта от програмата за сезон 2020 бяха отложени или пренасрочени. Кампанията се очаква да стартира на 7-ми юни с Гран при за Азербайджан. Хамилтън ще гони седма световна титла този сезон, колкото има великия Михаел Шумахер, предават от standartnews.com.

Съвет

В своя профил в Инстаграм Хамилтън пусна видео, в което обяснява на хората как да се предпазят от коронавируса и им показва как точно трябва да си мият ръцете. Той посъветва всички да не се паникьосват и да останат спокойни.