От месеци се спекулира, че принц Уилям и Кейт Мидълтън имат семейни проблеми. Дори нещо повече — принцът на Уелс поддържа паралелна връзка с бивша приятелка на Катрин, подражавайки на предшествениците си, които вярвали, че съпрузите могат да намират развлечение извън брака, стига да са дискретни. Преди дни обаче, Уилям не само, че успя да сложи край на слуховете за брачни проблеми между него и съпругата му, но и демонстрира, че няма очи за друга жена.


На коронацията на Чарлз фотографите успяха да уловят един изключително интимен момент между двойката. Докато Кейт и Уилям бързаха да влязат в катедралата за интронизацията на Чарлз, принцът хвърли такъв влюбен поглед към жена си, че и най-заклетите бохеми се изчервиха. Кейт, която в този момент гледаше към децата, изпусна момента, но снимката обиколи цял свят и със сигурност съпругата на принца също е разбрала за спонтанната му проява на чувства към нея.


Само дни по-късно, на чаеното парти в Уиндзор, което Чарлз даде за първи път в качеството си на крал, Уилям отново бе видян да прегръща Кейт. Той закрилнически я прегърна, докато напускаха градината, което не остана незабелязано от фотографите.

 

Прави впечатление, че последните години двойката все по-открито си позволява да проявяват внимание един към друг. След скандалните снимки от Франция, по време на медения им месец преди 12 години, двамата избягваха всякаква демонстрация на интимност на открито. Последните две — три години обаче, двойката е по-открита в изразяване на чувствата си, а освен това успешно прекратиха всички слухове за брака си. Без думи.