Луната – единственият естествен спътник на Земята, е постоянен обект на коментари за наличието на живот и същества или селища с извънземен произход.

 

Интересът към тази тема се засилва още повече след прекратяването на американските лунни мисии и отсъствието на руски такива. Според любителите на теми за извънземни, това не е случайно, а се дължи на обитателите на Луната, които не допускат чуждо присъствие на отдалечения на 284 403 км. от Земята спътник.

 

Луната – секретна база на извънземни?

Всъщност странностите на Луната не са никак малко. Астрономите от 18 и 19 век многократно записват светещи обекти, движещи се по лунния диск и „звезди“, излъчващи сини, бели и червени лъчи около спътника на Земята. Според редица астрономи, Луната е обитавана.

 

През 20 в. вместо мистерията, свързана с Луната да бъде разгадана, тя се заплита още повече. През 1920 г. шотландският учен Дънкан Лунан открива сателит, въртящ се около Луната, излъчващ равномерни радиосигнали. Това продължава до 1940 г.

 

През 1955 г. руският астроном Ерменко наблюдава кацане на неизвестен обект на лунната повърхност.

През 1968 г. НАСА публикува каталог, в който събира описания на повече от 600 странни неща по повърхността на Луната, които не могат да бъдат обяснени от науката.

Това са движещи се светещи обекти; канали, които се удължават със скорост до 6 км./ч.; появяващи се и внезапно изчезващи кратери; мъгли, преливащи в различни цветове и дори нещо подобно на механизми.

 

След кацането на съветския космически кораб на Луната „Луна 9“, през 1969 г. американците Нийл Армстронг и Едуин Олдрин се превръщат в първите хора, стъпили на Луната. След края на американската програма „Аполо“ човешкото изследване на спътника е прекратено, въпреки че след това няколко спускаеми и орбитални апарати са пратени до Луната с изследователска цел.

 

Уфолози посочват, че кадрите от Луната, които представляват обработени на нискокачествен фотошоп снимки, са истински, а и обработката им е умишлена, за да скрие уникалните кадри, извадени по неизвестен начин от архивите на НАСА. Всички те подхранват предположението, че Луната отдавна е обитавана от извънземни.

 

Пристрастените към темата за извънземен живот отбелязват, че след като открили своята планета, те само наблюдават Земята, а Луната е идеалното място за това. Данните за изключително ниската плътност на Луната потвърждават, че ядрото й най-вероятно липсва напълно. Освен това е установено, че спътникът е с вътрешна метална обвивка, която е с дебелина 70 км. и се състои от желязо, никел, волфрам и други елементи. Всичко това не отговаря на статута на естествен спътник, което идва да рече, че по всяка вероятност е изкуствено създаден обект.

Източник: Уикенд