Новините за легендарната говорителка на БНТ Анахид Тачева не са никак добри.

Оказва се, че наскоро тя е била настанена от дъщеря й в елитен хоспис в Ню Йорк.

Всеизвестен факт е, че от години насам Анахид Тачева страда от деменция, която с времето напредва все повече. В последно време тя вече не може да се грижи сама за себе си и поради тази причина се налага да бъде поверена на грижите на специалисти.
Затова семейството й е взело решението Тачева да бъде настанена в хоспис.

Условията за живот във въпросния хоспис били на изключително високо професионално ниво и на бившата говорителка не й липсва нищо. 81-годишната тв звезда от близкото минало разполага със собствена стая, която има всички удобства. Заплащането на престоя й там е поето от дъщеря й. 

Припомняме, че зетят на Анахид Тачева – Аристотел, е успешен бизнесмен, въртящ милиони с имоти и хазарт. Бърза справка в интернет сочи, че едномесечният престой във въпросния хоспис възлиза на стойност пет хиляди долара. 

Анахид Тачева отключи тежката деменция, след като синът й Димитър Цонев издъхна внезапно през лятото на 2016 година, а малко след това дъщеря й Теодора направи опит да сложи край на живота си. Именно преживеният силен шок от тежките събития отключили заболяването на говорителката.
Източник: varna24.bg