Лияна Панделиева с гневен пост в мрежата!

Журналистката Лияна Панделиева изригна в социалната мрежа срещу министър Ангелкова и министерството на туризма. Предаваме думите й без редакторска намеса: [caption id="attachment_586701" align="aligncenter" width="300"]Лияна Панделиева Лияна Панделиева се разгневи[/caption]

"Хич не й върви на Ангелкова с лицата, които рекламират туризма ни. Марк Жирардели беше лице на зимния туризъм, а той се оказа собственик на Банско. Тя нямаше идея, че когато някой се явява на всички световни ски събития с шапка на Банско и гръбче на телефона с калъф Банско, този човек е някак свързан с Банско.

Наснима се напоително с него, а тази година не посмя да стъпи в Банско на Световната купа по ски. Сакън! Трябва да се забрави за тази серия снимки! После натамани парчета от рекламен филм на киноцентъра за реклама на туризма, само дето клипът беше толкова грозен, че хич не мина за реклама. Това не я спря да го покаже гордо на срещата на министрите на туризма на Световното туристическо изложение WTM в Лондон, макар да предизвика само недоумение и насмешка.

За последно, за насърчение на вътрешния туризъм взе гласа на Кобрата - нямаше как той сам да застане на някое от тези препоръчани места - само че в момента той ни разнася по света в съвсем друга роля и най-невежите научиха, че българите налитат както им скимне, стига това да им харесва.

За десерт по Нова ТВ стана ясно, че на хотелиерите е предложено да направи "малък жест" към българските туристи под надслова "Неочаквана ваканция": плащаш две нощувки, третата ти е безплатна. Ерго: от бизнеса, който трябва да утвърждава съдържание и качество, се очаква за уикенд туризъм да дава 33 процента отстъпка, за да привлече родни посетители. Колко по-жалко може да е?

И за да е подигравката с българите пълна, туристическото министерство разработило СПА, културни и винени маршрути. Това нещастно, некадърно ведомство си мисли, че ТЕ разработват маршрути.

Липсва дългосрочна политика в коя да е сфера на туризма; Липсват указателни табели; Липсва планиране по разработване на еко и природния туризъм; Липсва желание да бъдат опазени малкото незастроени местенца, а те законно се заливат с бетон; Липсва сигурност по пътищата; Липсва система за обучение на персонала в осигуряване на качествено обслужване; Липсва коректност по отношение на персонала; Липсва дори повърхностно знание колко са местата в България, които настаняват туристи; Липсва информация как у нас може да пристигат 11 милиона туристи, а на хотел да отсядат 3,5 милиона и къде из държавата се губят туристи, които са повече на брой от населението на България. Но видите ли - това измислили от цяло министерство: да кажат на бизнеса да си намали цените с една трета. Да коментирам ли тук великата глупотевина да субсидират празните седалки в чартърните полети, както правели в Турция? Госпожа Ангелкова хал хабер си няма колко са хотелите в България, колко са леглата, които се продават, но тръгнала да имитира турците, където всяко легло е известно и където няма до 70 процента сив сектор! Аман от кухи тикви! Аман!", изригна Лияна Панделиева.