Симфоничен оркестър от близо сто музиканти се погрижи за настроението на гостите на сватбата на Еда Едже, която изпълнява ролята на Йълдъз в „Опасно изкушение”. Филхармонията била наета и платена от Шеввал Сам – другата голяма звезда на спомената по-горе хитова теленовела. Осигуряването на класическите музиканти бил сватбеният подарък на екранната Ендер за булката и младоженеца.

Еда Едже пристана на баскетболиста Буурахан Тунджер с рокля уникум, ушита от световноизвестния ливански дизайнер Зухаир Мурад. С творения на прочутия моделиер са минавали под венчило и София Вергара, Кейли Куоко и други знаменитости. Булчински тоалет на ливанеца е носила и Дженифър Лопес – във финалната сцена на филма „Омъжи се за мен”, припомнят запознати.

33-годишната туркиня каза „Да!” на избраника си в луксозен хотел край Босфора. На венчавката присъстваха 300 гости, сред които Берк Октай, Баръш Ардуч, Ханде Ерчел, Мелис Сезен, Несрин Джавадзаде, Биран Дамла Йълмаз, Севда Ергинджи, Мелиса Доу, Серкан Рюткай, Нилпери Шахинкая и др.

След официалната част младоженците излязоха на дансинга за първия си танц като съпрузи. По-късно двамата разрязаха сватбената торта, която се извисяваше на 5 етажа и тежеше близо 50 кг. Сметановият сладкиш бил изработен от победител в турския „Мастършеф”, пише турският таблоид „Гунайдин”.

Линейка обгрижва булката Еда Едже

На женитбата присъстваше и екип на истанбулската „Бърза помощ”. Линейката била извикана превантивно от сватбения агент на Еда и Буурахан, тъй като предната вечер булката събрала опасно границите на кръвното налягане и едва не изпаднала в безсъзнание. За радост на всички, в най-щастливия си ден красавицата беше в топ форма и не се наложи намесата на Спешната помощ.

Източник: „Уикенд“