Лили Иванова вярва, че трудностите са средство за мобилизация

Лили Иванова никога не отмъщава. "Всичко помня, нищо не забравям, но не отмъщавам. Ако някой ме е нагрубил или обидил, не се разправям, отминавам, без да отмъщавам". Това разкри в едно от първите си интервюта за 2021-ва година примата Лили Иванова. В разговор с Валерия Велева пред "Епицентър" Лили споделя, че не е отмъстителна, а едно от нещата, запомнила от баба си, е, че "една врата не трябва да се затръшва, защото не знаеш кога ще почукаш на тази врата".

Търпение и желязна дисциплина

С присъщите за нея търпение и желязна дисциплина Лили е успяла да премине спокойно през изминалата година, в която заради Ковид-19 тя отмени голямото си турне. Никога унила и никога отчаяна и хленчеща, Иванова вярва, че трудностите са средство за мобилизация.

Работа и бъдещи проекти

По време на пандемията примата не е спряла да мисли за работа и бъдещи проекти - нещо, което винаги е правила. Ето защо появата на коронавируса не е успяла да промени възгледите и нагласата й за света. "Мисля за моята работа, за концертите и за публиката - какво има да се променям! Моята философия за живота винаги е била една и съща - миналото е урок, а бъдещето - цел! Назад няма нищо! Материалната надпревара никога не е била цел за мен!", казва певицата. Силният характер на примата и непримиримият й дух са причина тя да разчита на първо място на себе си. Лили организира всичките си изяви и проекти сама, за да може, ако направи грешки, те да са само нейни. "Не мога да си позволя този лукс да мисля само за сцената. Съобразявам се къде живея, къде работя. Разчитам само на себе си, защото не мога да направя компромиси с творчеството си, с музикантите", споделя певицата, допълвайки, че за хората може би е звезда, но никога не си е позволявала сама да се определя за такава. Работа и упоритост са в основата на светлото бъдеще на страната ни, казва още Лили. В чиито и ръце да е властта, гражданите на България и техните избори са най-важни. "Като че ли сме свикнали да получаваме всичко наготово. И това сега излиза на преден план. Трябва да работим! Който и да дойде на власт, той няма да ни нахрани, ако ние не работим! Където и да отидем по света, не държавата ще ни нахрани, а ние с труда си. Замисляли ли сме се какво правим ние за държавата си? Какво й даваме? Аз не чакам някой да ми даде... Аз работя", отсича примата, категорична, че бъдещото поколение има какво да даде. "Имаме будна, образована, прекрасна младеж, но за съжаление никой не я показва. Имаме интелигентни хора, но и те не фигурират в праймтайма на медиите. Търси се скандалното и пошлото. [caption id="attachment_655968" align="aligncenter" width="300"]Лили Иванова никога не отмъщава сн. Фейсбук Лили Иванова никога не отмъщава сн. Фейсбук[/caption] В България има интелигенция. Обръщам се към политиците: Извадете можещите, за да блеснете и вие! Извадете интелигентните млади хора! Имаме ги!", споделя още Лили, пише "България днес".