Лили Иванова и Митко Щерев в нов грандиозен скандал

Лили Иванова и Митко Щерев пак са на гребена на скандала след като уж се бяха помирили. Този път композиторът нападна Вечната Амбър с финансови претенции, че отново е печелила на негов гръб, без да му отчете приходи. Този път ситуацията е следната. Лили публикувала в канала си в музикален сайт песента "Стари мой приятелю". Тя натрупа цели 3 милиона гледания. От тях примата спечелила около 5 бона. Но не дала и стотинка на автора Щерев. "Къде й е моралът, да трупа пари за моя сметка", гневял се композиторът, който до миналата година, беше готов да се сдобри с примата. Крахът в дългогодишното им сътрудничество настъпи през 2010-та година. Тогава двамата се изправиха един срещу друг в съдебната зала. Тогава Лили Иванова заведе дело за обида срещу Митко Щерев, след като той я критикува в статия. Иванова поиска 5000 лева компенсация за накърненото си достойнство. Композиторът пък й скочи, че в биографичната си книга тя дискредитира него и семейството му.

Обиди

Авторът на "Осъдени души" още помни 6-те обиди, нанесени му от редовете на книгата на Лили Иванова. Сред тях бяха фразите "беден като църковна мишка", че жена му Катерина "имала нещо с един от музикантите му", "малък човек да видиш наежен, смешно изглежда". Четири години преди това пък Щерев забрани на примата да изпълнява 17 негови песни, защото не била финансово коректна към него и не му плащала за авторските права, пише "Ретро".

Спорове

Такива спорове Лили Иванова имаше и с Точно Русев и Асен Гаргов, който вече са покойници. Лили обаче успя да получи прошка от Тончо в последните му дни на този свят. Въпреки че бе засегнат от твърденията на звездата в книгата й - че е агент на ДС и ченге, в името на изкуството, Русев махна с ръка. [caption id="attachment_633861" align="aligncenter" width="300"]Лили Иванова и Митко Щерев с нов грандиозен скандал сн. hotarena.net Лили Иванова и Митко Щерев с нов грандиозен скандал сн. hotarena.net[/caption] С Гаргов, който бе болен от рак, приживе Лили не успя да си оправи отношенията. Но наследниците му й позволили отново да пее хита "Детелини", който композиторът й беше забранил преди 10 години, предават от hotarena.net.