Лео Кадели гледа да не пропусне и ден без добрина!

Нито ден без добрина, дори и съвсем мъничка. Това е мотото на албанеца Лео Кадели, който все още за мнозина е познат с ролята си в сериала "София Ден и Нощ". [caption id="attachment_564540" align="aligncenter" width="293"]Лео Кадели Лео Кадели не пропуска и ден, без да направи някому добро[/caption] Той обаче отдавна е зад гърба му, а на дневен ред е доброто, което прави за непознати хора из цялата страна. По всяко време на денонощието. Лео Кадели е убеден, че добрините трябва да се поощряват и да се показват. Затова и разказа днешната си история със случайна жена, която срещнал на пътя:

"Вчера бях на гости при приятели в с. Мламолово, общ. Бобов дол, област Кюстендил. Тъкмо започнахме да правим една салата с домати от двора на баба Лиляна, когато се оказа, че солта е свършила.

Разбира се, като най-бързия в компанията изтичах до магазина. И така, както си вървя пеша с моя приятел Антонио, виждам една жена на около 45 г. да чисти асфалта в черни дрехи в жегата, на около 32°.

Представих си как на тази жена може да й стане лошо и да й падне кръвното от горещината. Затова отидох до магазина и дадох абсолютно скромната сума от 2.80 лв за кола и шоколад. С право да смени колата, в случай че не я обича, с вода или там, каквото друго харесва. Спрях при нея и я попитах: Как си? Как са вкъщи?

Тя ме погледна малко странно, а аз й казах, че съм на гости в селото и бих искал да опозная всички хора, които живеят в него. Тя се усмихна. После й казах, че съм взел една кола за детето ми с шоколад, но ако майка му види ще ми се кара за това, че му давам газирано, и дали може да ги подаря на нея. Тя отново се усмихна и прие, разбира се. :) След като започна да ми разказва за тежкия си живот, аз направо й се възхитих затова, че не стои вкъщи да мрънка, а работи като поддръжка на главен път Дупница - Бобов дол.

Приятели, тя не беше човек в нужда, тя работи и е щастлива, но аз реших просто да не я подминавам, защото може да й стане лошо на тази жега и да няма кой да й подаде ръка.

Моля ви, когато минавате с лъскавите си коли с климатроник и масаж на седалките, спрете при подобни хора да ги питате как са, дали имат нужда от една вода. Защото тези хора... да, те си вършат работата, която са избрали, но може да са като много други държавни служители, които просто отиват на работа, а в действителност трудно хващат работа.

Нека дадем пример на нашите деца. Понякога една кола и един шоколад спасяват живот. А всеки може да си ги позволи щом се движи с кола със скъпа гражданска, със скъпа винетка, със скъпо гориво. Просто отдели 2 лв, за да зарадваш един човек.

Благодаря ви, майко и тате, за това, че сте били гладни, но горди. Затова, че сте ми обяснили какво означава да бъдеш гладен. Благодаря и на съдбата си, че ме научи да съхранявам това и да го предавам нататък по най-безобидния начин.

Винаги ще има хейтъри, които ще видят само двата лева И НИЩО ДРУГО. Но не те са важните ", написа Лео Кадели в групата "Приятели, помагайте" във Фейсбук.