Кюстендил се превърна в привлекателна туристически дестинация, според временния кмет на общината Светослав Василев. Този факт се подчертава от нарастващия поток от посетители през последните години.

"Освен заради своето красиво природно богатство, минералните извори и плодородната земя, Кюстендил предлага и изключително богато културно събитийно календарче. Можем смело да заявим, че през последните години се превърнахме в истински фестивален град, което предоставя разнообразие на видовете туризъм - от релакс и лечение до спорт", споделя Василев.

Лечебна минерална вода привлича туристите в Кюстендил

Според него, продължително се работи за създаване на благоприятна обстановка за разширяване на туристическите услуги. "Всяко културно събитие винаги води до ранни резервации в цялата леглова база в района. Ресторантите и хотелите също се радват на увеличената посещаемост. Получаваме непрекъснати запитвания от туроператорите относно празниците. Нашата цел е всеки празник да привлича и привежда различни туристи, интересуващи се от съответното събитие", допълва Василев.

Лечебна минерална вода привлича туристите в Кюстендил - Снимка 2

Той също така подчертава, че градът продължава да развива столетната си история в областта на лечението с горещата минерална вода, която привлича гости от цялата страна.

Лечебна минерална вода привлича туристите в Кюстендил - Снимка 3

Възражда се и потенциалът на минералната вода, която помага на хората с репродуктивни проблеми. Вече има шест хотела и санаториума.

Василев също така отбелязва, че Община Кюстендил е включена в каталога на Германо-Българската индустриално-търговска камара като безопасна дестинация за здравен туризъм.

Източник: blitz.bg