Скандалната истина за концертите на Лили Иванова в малките населени места видя бял свят.

Оказва се, че надписването на сметки в която и да било сфера, далеч не е отсега. По времето на социализма естрадните звезди изнасяли по един концерт дневно в Родопите, а по документи излизало, че са пели поне на още две-три места.

Така например естрадната прима Лили Иванова е „изнесла“ концерти в населени места, за които едва ли знае, че съществуват дори и на картата. 
Единствено с помощта на фиктивни спектакли младежките домове в малките населени места можели да си позволят да поканят звезди от ранга на Лили Иванова, Маргарита Хранова, Георги Христов и др. в периода до 1989 г.

Служител на бившата концертна дирекция „Естрада" разкрива, че тук далеч не става въпрос за схема за кражба на пари, а за удовлетворяване желанията на звездите. Бърза да подчертае, че певците нямали каквато и да било вина и само по този начин можело да се заобиколи иначе тромавата система.

По онова време за Лили Иванова се плащало по 120 лева като разходите за нощувка, пътни и наем на апаратура се плащали отделно. 
Хонорарите на останалите изпълнители били между 60 и 80 лв. официално, но никой от тях не се навивал да пее за такава малка сума. Исканото от тях възнаграждение надвишавало петкратно тази сума. Така на практика всички получавали много повече от официалната сума, но на ръка. Заради това организаторите били принудени да докарват бонусите им чрез документни манипулации.
Източник: blitz.bg
 

Лъсна скандалната истина за концертите на Лили Иванова