Макар Ути Бъчваров никога да не е натрапвал претенциите си, че е голям готвач, докато представя манджите си от малкия екран, в действителност, той е точно такъв. На знанията и уменията, които притежава, биха могли да му завидят дори и най-изтънчените френски готвачи. Той определя кулинарията като изкуство, правещо живота по-хубав и щастлив.

 

Новият сезон на „Бързо, лесно вкусно“ е подготвил много изненади за зрителите. С екипа му очакват всеки момент да пристигне емблематичната за Африка чугунена тенджера. Свързал се с фабриката в Намибия, където се произвеждат. Капакът й тежи почти 70 кг. тя ще бъде като огромно котле, вързано с вериги над жаравата и ще се използва от пътуващия кулинарен театър.

 

Категоричен е, че за него дрехата трябва да е преди всичко практична и затова е заложил на артистично-небрежен стил. Визията му, когато работи, а и в ежедневието му, е съобразена с това как се чувства. Обича да ходи със свободни дрехи в зелен цвят. Обувките му задължително трябва да са кожени, здрави и бойни. Кожената престилка, с която готви е увита цялата във вериги и му е била направена преди 5-6 години от прекрасен сарач в Стара Загора. Не се разделя и с прекрасните си ножове, които също са част от „екипировката“ му.

 

Не е от хората, които ще се наконтят с вратовръзка и лачен чепик затова и недоумява как може да има мъже, които си говорят за молове и пазаруване на бутикови стоки. Откровено признава, че на тях гледа с насмешка. Любимите му дрехи за лятото са памучни бермуди и моряшка фланелка, съчетана с червено шалче на врата. Казано с други думи, суетата му е напълно чужда.

 

Върви уверено към заветните 100 кг. Остават му да свали още 15 до постигането на целта. Основният му стимул са двете му дъщери, на чиято енергия опитва да насмогне. В рамките на две години е свалил 16 кг., без да изпада в крайности. Ако продължава да слабее по същия начин, следващата пролет вече ще мине на XL размер на дрехите.

 

Кулинарят-легенда Ути Бъчваров: Стопих 16 кг. без никакво напрежение и абстиненция

 

След раждането на дъщерите му, екстремните пътешествия вече са доста контролирани. И нормално, тъй като отговорността към децата е естествен процес. Като човек, налудувал се на млади години и станал баща в доста напреднала възраст отбелязва, че хората, които не са правили лудории, когато са били млади, изтрещяват.

 

И макар приятелите му да не спират да се шегуват, че и той трябва да мине под венчило с приятелката си Мария, той е категоричен, че ще ги разочарова, но няма да видят този сеир. Не планува тежка сватба, но не се чувства като ерген, при все, че няма брак с жената на живота си.

Източник: Уикенд