Слави Трифонов успя да върне музикантите си в Би Ти Ви пет години, след като напусна с гръм и трясък медията, изтегляйки всички свои хора от там. Те ще свирят в новото й шоу „Коя е тази песен?“, продуцирано от самия него, а певица ще е Керана, която е била избрана и за водеща на предаването, но в последния момент е „препънала“ считания за фаворит Орлин Горанов.

 

Тя признава, че до последно не вярвала, че може да стане водеща в Би Ти Ви. Дясната ръка на Слави Трифонов – Евгени Димитров – Маестрото и екипът му минали през големи проблеми в избора на лице на шоуто. Правилата на формата гласят, че водещият, трябва да е и музикант. У нас обаче е много сложно да се намери музикант, който има време да се занимава с тв предаване, излъчвано два пъти седмично, както ще бъде с „Коя е тази песен?“.

Хората, занимаващи се с музика в България, са достатъчно популярни, за да ги канят по телевизиите, обикновено имат и препълнен с ангажименти график, и буквално живеят на колела – от участие на участие, а работата в телевизията означава допълнително усложняване на програмата. Самата Керана не само има много участия, а е заета и с представления в Пловдивската опера, където играе в рок операта „Исус Христос суперзвезда“, а в последните месеци се изявява и като актриса в спектакъла „Всяка първа сряда“, партнирайки си с Емил Марков.

 

Въпреки това е приела предизвикателството да се включи и в новото тв предаване, в което ще трябва да се разпознават песни само по няколко тона. Не крие, че самата тя трудно се справя с разпознаването на песните, но въпреки това пожелава успех на всички, решили да опитат силите си.

 

До последно се носеше мълвата, че Орлин Горанов е с най-големи шансове да стане водещ на новото шоу. След като певецът обяви, че напуска хитовото предаване на БНТ „Последният печели“, слуховете се засилиха още повече. Според запознати, хората на Слави са преговаряли с няколко души, но в крайна сметка Керана е била предпочетена като най-атрактивна за по-младата аудитория.

 

„Коя е тази песен“ е второто предаване на Слави Трифонов в Би Ти Ви тази есен. Първото, чийто старт бе обявен още през лятото, е „Бягство към победата“, чийто водещ ще е Краси Радков, който ще си партнира със съпругата си Станислава Ганчева и танцуващата каратистка Ивет Горанова.

 

От Би Ти Ви са взели решението да пуснат два пилотни епизода на шоуто днес и утре (14 и 15 септември), но след това по всяка вероятност ще бъдат излъчвани във вторник и сряда. „Бягство към победата“ стартира на 20 септември и ще се излъчва всеки петък.

Източник: Уикенд