Кейт Мидълтън е жива и здрава, ако се съди по най-новите й снимки  отпреди дни. Принцесата на Уелс се появи заедно със съпруга си на пазар в любимата си ферма в Уиндзор и този път позволи на папараците да бъде снимана. Доскоро двойката пазеше пълно инкогнито, но след като спекулациите относно здравето на Кейт достигнаха неподозирани висоти, двойката взе решение да се покаже. И посещението във фермата беше най-добрият начин да успокоят обществото. Без много шум при това.

Това, което обаче притесни всички, е, че принцесата е невероятно слаба. Катрин видимо е загубила значителни килограми, колкото и да се старае да изглежда по-добре. Това разкрива и  мистерията с фотошоп снимките за деня на майката, които предизвикаха международен скандал. Принцесата е жива и здрава, но явно е загубила тегло след операцията и й е било трудно да се движи. И докато не възстанови силите и фигурата си, вероятно няма да бърза да се покаже пред обществото.

Спекулациите гласяха, че Кейт е тежко болна, че има тумори, че страда от анорексия, че е направила аборт, че си е направила пластична операция и куп други безумни истории. От двореца отказаха коментари, а спекулациите не спираха. Истерията избухна след монтажа на снимката за деня на майката. Оказа се, че Кейт е искала просто да смекчи чертите си и да ретушира снимката, която й се е видяла твърде несполучлива.

Появата й обаче трябваше да сложи край на слуховете, че едва ли не е на смъртно легло. Семейство Уелс продължават да отказват коментар по повод състоянието й. А мнозина призоваха да се уважи желанието на двойката да запазят  личния си живот за себе си.