Бен Афлек избра да празнува с Дженифър Гарнър 52-я си рожден ден. Актьорът се събра с бившата си съпруга и семейството си, за да се наслади на един спокоен празник. Изненадващо, но Дженифър Лопес нито го поздрави, нито показа по някакъв начин, че той й липсва. Мнозина бяха изненадани от решението на двойката да се раздели, а очевидно към днешна дата съвсем са замразили отношенията си.

Бен не крие, че има топли чувства към бившата си съпруга, като според някои дори е направил опити да се върне при нея. Гарнър обаче не е съгласна да му прости изневерите, нито да преживява отново кошмара със зависимостите му от алкохол и хазарт, заради които го и изостави.

Двамата успяха да запазят добри отношения, а Джен насърчи връзката му с Джей Ло и брака им. Впоследствие именно тя утешаваше актрисата, когато се появиха първите проблеми в брака им. Днес Дженифър се е дистанцирала от певицата, въпреки че двете остават приятелки. Но явно е заела страната на Бен, щом се съгласи да отпразнуват заедно годишнината му. Дженифър Лопес нито го поздрави, нито показа по някакъв начин, че се интересува от него. Явно двамата наистина са прекратили отношенията си, въпреки нейните усилия да спаси брака им.