Тя се оттегли от кампанията на Доналд Тръмп за втори мандат, отказа се от поста съветник на президента и се откъсна почти изцяло от политиката. Но след баща си, Иванка Тръмп изглежда е решила да се раздели и с братята си. Тя нае собствени адвокати по време на делото срещу нея и семейството й, като уволни правния екип, който представляваше съвместно нея и близките й.


Наскоро стана ясно, че дъщерята на Доналд Тръмп, братята й Ерик и Доналд — младши, както и самият Тръмп са обвинени от Летиша Джеймс, че умишлено са повишили цени на имоти във Флорида, за да получат изгоден заем. Освен това Джеймс иска да се прекрати правото им да практикуват на територията на щата и обезщетение от 250 милиона долара.


Тръмп бяха наели екип от адвокати, но Иванка неочаквано реши, че ще бъде защитавана от собствен екип. Акцията й беше доста рязка и провокира много въпроси.


Доскоро семейство Тръмп изглеждаха невероятно сплотени, но дъщерята на президента все по-рядко се появява до баща си. След смъртта на майка си Ивана, Иванка реши да се оттегли от обществения живот и да се посвети на семейството си. Дъщерята на Тръмп полага усилия да демонстрира отлично настроение и близки отношения със семейството си, но е очевидно, че са далеч от идилията, която показваха доскоро. 


Предполага се, че лошите й отношения с Мелания Тръмп са в основата на оттеглянето й от политическите проекти на баща й. Първата дама определено спечели повече симпатии от Иванка и тя предпочете да се оттегли от Белия дом, вместо да е част от безсмислена война за популярност, в която медиите постоянно въвличаха двете дами.