Принцеса Даяна щеше да подкрепи принц Хари

Дори и да не сте фенове на кралското семейство, със сигурност поне веднъж сте чули за интервюто на принц Хари и Меган Маркъл с Опра Уинфри. Тримата бяха на екраните по целия свят в продължение на два часа, за да обсъдят кралския живот, напускането на Великобритания и как пресата е повлияла на психичното им здраве. По време на разговора Меган Маркъл призна, че е имало момент, в който е обмисляла самоубийство, както и че от кралското семейство са се притеснявали за цвета на кожата на Арчи. От своя страна, Хари заяви, че баща му - принц Чарлз, не иска да разговаря с него, като го моли кореспонденцията им да бъде изцяло в писмен вариант.

Сравнения

Веднага след като интервюто беше показано по телевизията, социалните мрежи се изпълниха с мнения и сравнения между него и това на принцеса Даяна с BBC през 1995 година. Жената, която искаше да промени протоколите и законите в кралското семейство, със сигурност се усмихва отгоре, виждайки как синът й се грижи за своите интереси и за благополучието на близките си. Според автора Омид Скоби, който пише книгата "Finding Freedom" за живота на херцозите на Съсекс, принцеса Даяна е съжалявала за интервюто си в "Панорама" по BBC, но е била доволна, че е казала своята истина пред целия свят. "Така че, виждайки как синът й говори без страх, въпреки неприятностите, които може да последват, съм сигурен, че Даяна щеше да бъде много горда".

Подкрепа

За съжаление, Принцесата на народа не успя да види как Хари тръгва по нейния път, но принцът и съпругата му намират подкрепа от други страни. Те получиха овации от потребители в социалните мрежи, както и от техните звездни приятели. Наскоро колеги и близки на Меган се обявиха в нейна защита, след като тя беше обвинена в тормоз над служители в Бъкингамския дворец.

За психичните проблеми на Меган

Омид Скоби казва, че най-странното нещо в интервюто е бил моментът, в който самата Опра разбира за психичните проблеми на Меган. Според автора, водещата не е получила информация за това преди разговора и всеки може да види как тя истински се притеснява от казаното. "Мисля, че още много хора в живота им чуват някои неща за първи път. И смятам, че това ще накара кръга им от приятели да се сближи още повече", казва Скоби пред E!News.

Хари и Чарлз

В интервюто принц Хари споменава, че баща му вече не разговаря с него, след като е научил, че той и Меган няма да се завърнат към ролите си на кралски представители. Това е изненадало Скоби, който твърди, че от офиса на принца на Уелс са заявили точно обратното. "Те казваха, че Чарлз е готов да помогне на Меган и Хари по всякакъв начин", обяснява Омид. Допълва, че разривът в отношенията между двамата няма да донесе нищо положително за Чарлз. В допълнение към Омид Скоби, бившият личен секретар на принцеса Даяна - Патрик Джепсън - също изрази мнението си относно интервюто. Той заяви пред CNN, че преди 30 години е станал свидетел на същата ситуация, в която се е създало напрежение между членове на кралското семейство. [caption id="attachment_659966" align="aligncenter" width="300"]Принцеса Даяна щеше да се гордее с принц Хари сн. YouTube Принцеса Даяна щеше да се гордее с принц Хари сн. YouTube[/caption] "Тогава имаше доста недоволни хора. И съм сигурен, че сега също има много недоволни хора", казва той, предават от tialoto.bg.