Невероятно! Той спря издръжката на Меган и Хари, принуди брат си да напусне кралското Роял лодж, а освен това спря издръжката и на кралицата. Крал Чарлз продължава с програмата за ограничаване на разходите на кралското семейство и обяви, че съпругата му няма да получава отделни средства от тези, които се отпускат по кралския грант.


Грантовете са програма за безвъзмездна помощ, която се отпуска на монарха ежегодно и е в размер на над 100 милиона паунда. В официалното изявление на кралския двор се казва, че Камила се отказва от правото на издръжка в размер на 360 000 паунда годишно и разходите й ще се покриват от кралския грант.


Преди Чарлз да стане крал, кралица Елизабет беше поискала от парламента да гласува отделна издръжка за принц Филип. И съпругът й получаваше тази сума до самата си смърт през 2021 година, независимо, че през 2017-а се оттегли от официалните си задължения.


Крал Чарлз обаче реши да намали финансирането от страна на данъкоплатците, а Камила не е оспорила това решение. В действителност кралското семейство вече няколко години получава средства не от данъците на хората, а от специален тръст, който управлява приходите от кралските имоти. И въпреки че на краля се полагат почти 300 милиона паунда годишно, той е поискал поне половината от тази сума да се използва, за да се подобри животът на местните общности, където са разположени кралските имоти.

Що се отнася до парите на кралицата, Камила засега няма да получава отделна издръжка, но е възможно в бъдеще това да се промени, съгласно програмата и проектите й...