Броени дни делят принц Андрю от принудително изгонване от Роял лодж. Кралската резиденция, която се оценява за 30 милиона лири стерлинги, трябва да бъде освободена от принца. Персоналът вече е освободен от краля, като Чарлз настоява брат му да напусне доброволно, иначе ще го изведе принудително.

Принц Андрю имаше право да ползва имението срещу символична сума, като договорът беше в сила, докато кралица Елизабет беше жива. Веднага след коронацията си през май миналата година, крал Чарлз го помоли да напусне. Адвокатите на принца оспориха нареждането на монарха, но явно кралят е намерил начин да принуди брат си да се откаже от имението.
Принцът обаче твърди, че има железен договор за ползване на имението в срок от 75 години и няма да се откаже от него. В същото време, срещу символичната сума от 1000 лири на месец, той е длъжен да поддържа в добро състояние вилата с 30 стаи. А олющената боя и мръсните прозорци със сигурност не говорят за подобно отношение към имота.

"Кралят смяташе да го даде на Кейт и Уилям, но те са доволни от вила Аделаида и не искат да се местят от нея. Тогава той реши да обнови имението и да го отдаде под наем. Годишно ще може да получава по 1 милион лири, които ще влизат в държавната хазна, но Андрю не иска да напусне", казват придворни.

Принцът е бил помолен да се изнесе, като му е предложена вила Фрогмор, но Андрю твърдо отказа. Чарлз обаче намери друг начин да го накара да напусне и освободи охраната му, като им заяви, че услугите им вече не са необходими. Неочакван край, но дали това ще накара Андрю да си тръгне…?