Васил Найденов отменя концерта си

Вирусът  прецака и Васил Найденов. За щастие, певецът не е болен, но заради пандемията няма да може да отбележи 70-годишния си юбилей, както се беше подготвил. Васко Кеца гласеше грандиозен концерт в НДК през септември, на който да присъстват всички значими имена в родната естрада. Гвоздеят на програмата щеше да е рускинята Алла Пугачова. Заради пандемията всичко това се отлага. Изпълнителят е силно разочарован, но е категоричен, че мерките за безопасност са по-важни от всичко останало. Самият Васко беше под карантина, след като човек от неговия екип бе диагностициран с вируса. "Изкарвах нелесна карантина вкъщи сам, след като човек от моя екип бе с коронавирус. Правя си постоянно тестове и съм с отрицателни, слава на Бога.  Но се завръщам в Слънчев бряг още на 30-ти юли с бутиков концерт", споделя най-големият ни изпълнител Васил Найденов. Той отменил едно свое участие в Лозенец, тъй като спазва стриктно противоепидемиологичните мерки и дистанцията между хората. Емблемата на родната естрада за пореден път се готви да докаже защо е един от най-обичаните изпълнители, като открие клубния сезон с любимите Бг хитове на малки и големи в дискотека. Неговият импресарио Ивайло Манолов няма да присъства, тъй като е в Гърция, където има вила и е в очакване, когато е свободен, певецът да се присъедини към него, за да отпочинат заедно с приятели. "Изкарах рождения си ден тук, в Гърция, но ми е мъчно, че няма да можем да направим юбилея на Васко, който беше предвиден за зала 1 на НДК в началото на септември. Но това е, ситуацията е такава в цял свят - трябва да се пазим от вируса" споделя Манолов от южната ни съседка, пише "България днес".

Ремонт

Докато е бил под карантина в столицата, двамата с Васко са се чували по 7-8 пъти на ден. "Васил продължава с ремонта, шегуваме се, че домът му ще заприлича на музей, когато приключи", смее се Манолов. От своя страна певецът се радва, че вече си е направил огледални стаи, купил си страхотни полилеи от Чехия и си слага аплици и плафони. Васил Найденов е един от най-стриктно изпълняващите препоръките на медиците певец. Преди време той сподели, че имал алергия от години, свързана с уши, нос и гърло и сктриктно спазва мерките и се пази. "И без да съм болен от коронавирус, съм с този проблем от години. Не ми е много лесно понякога да работя, но никога не съм се оплаквал. Ако съм се съобразявал с алергията си, трябваше въобще да не излизам да пея. Аз съм професионалист и трябва да съм във форма, най-вече заради публиката", смята Найденов. Най-добрият Бг изпълнител и друг път е преживявал подобен катаклизъм - земетресението във Варна. "И тогава съдбата ни предупреди, че не всичко, което хвърчи, се яде. Сега не бяхме достатъчно подготвени, но пандемията е знак, че всичко трябва да се промени - най-вече отношението ни към природата", категоричен е Кеца. В момента Найденов, както много негови колеги, се издържа сам. "Никога не сме били държавни служители и не съм разчитал на Министерството на културата да ми помогне. С колегите все сме на самотек. Нашите изпълнители трябва да си дадат сметка, че докато сами не си извоюваме правата, няма да стане. Това е социален проблем. Времето винаги е отсявало това, което е добро от количеството песни, които не са на високо ниво", обяснява Найденов.

След пандемията

Според него положението след пандемията ще се промени към хубаво и отново хората ще влязат в залите. "Българинът обича да се весели, да живее максимално, така че не вярвам да намалеят участията", категоричен е Кеца. [caption id="attachment_636707" align="aligncenter" width="262"]Коронавирусът прецака юбилея на Васил Найденов сн. YouTube Коронавирусът прецака юбилея на Васил Найденов сн. YouTube[/caption] Двамата с импресариото Ивайло Манолов често си правят тестове за коронавирус, тъй като са отговорни към себе си и към другите. "Аз знам 2 и 200. В младите ми години съм оставал и без пет пари, живял съм и с една кифла на ден, но назаем никога не съм искал, не съм се молил на никого. Само към хигиената съм безкомпромисен. Както се знае, ние от зодия Дева сме така", смее се невероятният Васко Найденов, който и преди коронавирусът си е миел ръцете по 15 пъти на ден.