Корнелия Нинова разтърси мрежата с това изявление!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова взриви мрежата преди броени часове. Със съобщението, че независима еврапейска лаборатория ще проверява качеството на магистралите у нас. Ето какво обяви червената лидерка: [caption id="attachment_572590" align="aligncenter" width="300"]Корнелия Нинова Корнелия Нинова разбуни духовете[/caption]

"Внасяме искане със 79 подписа - независима европейска лаборатория да провери определени участъци на магистрали. Това е действие за връщане на нормалността в държавата.

Защото след като Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски внесоха същото искане преди седмица, от Камарата на строителите реагираха абсолютно неадекватно. Те поискаха оставката на тези депутати и поставиха срок за подаването й до 18 ноември. Заплашиха, че ще блокират парламента и няма да ги допуснат до работа. Това е драстично нарушаване на нормите- и морални, и правни. Абсурдно е за европейска, нормална и правова държава това поведение.Това казах на влизане в АПИ, където заедно със зам.-председатели и депутати от ПГ на „БСП за България” внесохме отново искането за независима проверка на магистралите. Показателна е втората акция на едрия бизнес в България, след първата, в която застанаха зад Валери Симеонов и заплашиха, че ще изкарат работници срещу майките. Искаме да се върне нормалността, законността и правовия ред и всеки да прави това, за което е избран. Не ни пречете ние да си вършим качествено работата. Не ни плашете. Работата на бизнеса не е да ограничава конституционните права на народните представители да си вършат работата. Цялата парламентарна група застава зад Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски и отново иска проверката. За Строителната камара искам да кажа, че можем да им гарантираме законност, еднакви правила за всички, никакъв политически натиск, изнудване и рекет, но срещу това искаме почтеност и качество на работата. Да строят качествено и да ни оставят ние да си гледаме нашата работа. Левицата иска проверката да се направи от независима европейска лаборатория, защото от АПИ обясниха, че са правени вече проверки на качеството на пътищата, но те са правени само по документи. Изпраща се от тук документацията и само на базата на нея се правят заключения. Ние искаме експериментално да се вземат ядки от тези места, които сме посочили и да се направи обективен анализ на качеството и изпълнението", обяви публично Корнелия Нинова.