Корнелия Нинова настоява за незабавната смяна на правителството!

Днешното извънредно заседание на Народното събрание провокира лидерът на БСП Корнелия Нинова да изригне. Тя е категорична, че настоящото правителство не бива да остава и ден повече на власт. И се обърна към българите с пост в мрежата, който предаваме дословно: [caption id="attachment_565046" align="aligncenter" width="300"]Корнелия Нинова Корнелия Нинова иска незабавната оставка на правителството[/caption]

"Искаме оставката на това правителство, край на тази агония, разпускане на парламента и предсрочни избори.

Скъпи българи, ние не казваме, че сме най-умните, че сме измислили най-добрия модел за бъдещето на България. Ние ви даваме идеи, много от тях разработихме заедно с вас. Благодарим ви за това. Тръгваме към вас.

Не искаме гласовете ви за БСП, имаме нужда от националната ви енергия, от българщината ви, от грижата ви - за семейство, за род, за отечество, за бъдещето на децата ни.

Идваме при вас, защото молим всеки разумен българин да даде своя принос. Кой с каквото може, да променим, системата и модела. Смяна на един с друг министър, на една управляваща партия с друга, не е достатъчно вече, ако моделът и системата останат същите. Знаем, че няма да е лесно, че няма да е бързо, че ще има голяма съпротива, но имаме нужда от смелост на идеите, неподкупност на хората и последователност в действията.

Ето защо, нашата ПГ реши, 20 души ще остават в зала и ще отстояват позициите на "БСП за България". Останалите идваме при вас, излизаме от тук и идваме при вас с нашето предложение, с нашата молба, с нашата готовност- да ви чуем.

Може да сте по-умни, може да сте по-добри, но важното е да сте българи. Аз съм председател на "БСП за България", но ви говоря като българска. Наистина, без единение около национална кауза и доктрина, около решение за слагане на край на този преход, нищо няма да се промени. Ето защо, скъпи сънародници, отворени към вашите идеи, ум, емоции, труд... Протягаме ръка за бъдещ модел на управление на България. Който поставя различни ценности в своята основа - справедливост, солидарност, равни възможности, по-добър живот за вас, национален суверенитет и българщина", написа Корнелия Нинова в мрежата.