Светът е олимпиада, а кралските особи от цял свят вчера се събраха, за да отбележат откриването на новите олимпийски игри в Париж. Но, онова, което изненада всички, беше модният им избор. И присъствието на червения цвят под всяка форма в облеклото или аксесоарите им.


Първи привлякоха вниманието принц Алберт и принцеса Шарлийн от Монако. Принцесата се появи с розов гащеризон и стилна прическа, но принцът смело носеше червено сако и бял панталон. Модният му избор не би предизвикал толкова внимание, ако не беше последван и от принцеса Мери Датска, която смени цели два тоалета в червено — докато водеше датските олимпийци и на официалния прием с Бриджит Макрон.


Кралица Летисия Испанска реши да бъде по-сдържана и заложи на черно и бяло, но съпругът й — крал Фелипе носеше червена вратовръзка, сякаш за да намекне за членството на семейството в тайния клуб. Кралица Матилда от Белгия също заложи на червена рокля, за да подчертае принадлежността си към елита.


Специалисти по етикета казват, че кралските особи са подчертали своята властваща роля, използвайки червеното в облеклото си. "Прави впечатление, че всички, които носеха червено са потомствени властващи монарси с голяма роля в политиката на Европа. И сякаш искаха да отправят послание към Макрон и неговите Наполеонови амбиции", отбелязват те. Дали това е така, предстои да видим...