Кралското семейство е силно загрижено за предстоящите мемоари на принц Хари

Кралското семейство е силно загрижено за предстоящите мемоари на принц Хари, твърди "Daily Mail". Според изданието в Двореца има "много реални опасения", че автобиографията на Хари (и останалите три книги, за които се говори, че са част от сделката с него и Меган Маркъл) могат да "дестабилизира монархията" и да създадe проблеми, когато дойде време принц Чарлз да заеме трона, пишат от "Marie Claire".

Предполагаеми страхове

Предполагаемите страхове са обвързани най-вече с информацията, че Хари има планове да издаде втора книга след смъртта на кралицата, която според вътрешни източници би могла да попречи на прехода на властта от кралица Елизабет Втора към най-големия й син, принц Чарлз.

Фалшиви твърдения

Както съобщава "Daily Mail" обаче, адвокатите на Хари и Меган бързо отрекоха слуховете за книга, планирана за издаване след смъртта на кралицата, наричайки твърденията "фалшиви и клеветнически". Издателите от "Penguin Random House", за които се смята, че са предложили на двойката договор в размер на 18 милиона паунда, отказват коментар. Херцогът на Съсекс ще издаде автобиографията си през 2022 г., когато се навършват 25 години от смъртта на майка му принцеса Даяна. Друго събитие през предстоящата година е платиненият юбилей на кралицата и опасенията са, че книгата може да засенчи тържествата по случай 70-годишнината на Елизабет Втора като монарх.

Гняв и разочарование

Източник на "Daily Mail" споделя още за "гняв и разочарование" от страна на придворните заради това, че кралицата се сблъсква с безпокойство относно съдържанието на мемоарите само месеци след смъртта на своя съпруг принц Филип. Новината за сделката от четири книги, за една от които се говори, че ще бъде дело на Меган на тема здравословен начин на живот, се разпространи, когато кралицата отпътува за замъка Балморал, където ще прекара годишната си лятна ваканция за първи път без принц Филип. [caption id="attachment_674305" align="aligncenter" width="300"]Книгите на Хари могат да навредят на баща му сн. Инстаграм/ sussexroyal Книгите на Хари могат да навредят на баща му сн. Инстаграм/ sussexroyal[/caption] От Двореца не са сигурни, че херцогът и херцогинята на Съсекс ще предоставят на висшите членове на кралското семейство предварителна версия на ръкописа, нито че ще бъдат уведомени за съдържанието, предават от edna.bg.