11 въоръжени гарда се грижели за сигурността му

Оказва се, че бившият премиер Кирил Петков е изкарал баровска тридневна почивка в 5-звездния хотел „Сиена“ в курортното селце Лозенец в очакване на издаването на указ от Румен Радев за разпускането на правителството.

Запознати издават, че Петков си тръгнал от хотела, заедно с многолюдната му охрана към 16 ч. в понеделник.

Казано с други думи – броени минути, след като Румен Радев обяви четвъртия си служебен кабинет, оглавен от Гълъб Донев.

Кирил Петков се изнесъл на бегом от тузарски хотел. Каква е причината?

Очевидци разкриват, че напускайки почти на бегом хотела, Петков не изпускал мобилния телефон от ухото си, обграден от трима от гавазите му.

Той напуснал Лозенец „на буркани“, пуснати от охранителите в пилотния джип на кортежа му.

Лимузината му била ескортирана от два джипа, а за неговата сигурност се грижели 11 въоръжени бодигарда.

По-наблюдателни гости на 5-звездния хотел разкриват, че около рецепцията и откритите пространства гъмжало от цивилни охранители на Петков. Малко преди пристигането му към 1 ч. след полунощ, гардовете проверили целия периметър с металотърсач за взривни устройства.

Ден по-рано служителите на хотела били предупредени, че ще имат знатни клиенти, но не били информирани кои точно ще са те.

Заради Кирил Петков и охраната му се наложило да бъдат направени размествания в хотела, както и да бъдат отменени някои от резервациите.

От НСО дори настояли да бъде отцепено цялото крило на хотела.

Както сами се досещате, Кирил Петков се настанил в лукс апартамента, а бодигардовете му – в съседните пет двойни стаи.

Това, което направило силно впечатление бил фактът, че Петков бил напълно сам – без съпругата му Линда и дясната му ръка Лена Бориславова.

Служители на хотела разкриват, че ВИП апартамента, в който бил настанен бившият премиер струва 800 лева на вечер, а двойните стаи – „скромните“ 350 лева на вечер.

Бърза сметка сочи, че само за трите нощувки са похарчени 7 650 лева.

Дори и да предположим, че експремиерът е платил от своя джоб луксозния апартамент, в който е бил настанен, то издръжката на НСО е с пари от данъкоплатците.

По груби сметки тридневния отдих на Петков в Лозенец с разходите по командировъчни и храна на охранителите, надхвърля 15 000 лева. Още един повод за „Честита прецаквация!“ за редовия данъкоплатец.

При все, че тузарския 5-звезден хотел е разположен на метри от морския бряг, Петков не плажувал нито ден.

Припомняме, че според запознати, Кирил Петков и жена му Линда са нудисти и ходят да плажуват с приятели на Маслен нос.

Очевидци обаче разкриват, че в събота, Петков се качил на бързоходна яхта в Созопол, след което е вечерял с висаджийския бос Румен Атанасов-Козела в ресторанта към марината, собственост на Козела.

Мълвата носи, че и този път почивката на Киро не е минала безпрепятствено.

След като преди дни претърпя огромно унижение и бе изгонен от плажуващите на „Корал“ се оказва, че този път му е била отказана резервация в ресторанта на Белослава – „Виларте“.

Мераците на премиера да вечеря там в неделната вечер бързо били отрязани от персонала на ресторанта.

Тъй като хората му се обадили в последния момент, за да запазят маса, от заведението на джаз дивата троснато ги отрязали, че всички маси са запазени още от средата на месец юли. Не помогнало дори и уточнението, че въпросната маса е за Кирил Петков.

Източник: Уикенд