Киану Рийвс не изневери на прочутата си скромност и ексцентричност и отбеляза своя 60-и юбилей в понеделник с вечеря за 50-ина долара в скромен ресторант до дома си (у нас бихме казали в квартална кръчма). Холивудският ас, чието състояние възлиза на 300 милиона долара, е бил в компания на гаджето си – застаряващата Александра Грант, твърдят щатските таблоиди.

Киану Рийвс винаги е казвал, че не се приема особено на сериозно след многократните удари, които му е нанасяла съдбата. И се интересува само от душевния си мир, вместо да пръска пачки като колегите си мултимилионери от киноиндустрията. Когато е само на 3 години, баща му напуска семейството. Киану сменя 4 училища, тъй като досущ като Кирил Петков страда от дислексия, а състоянието му силно затруднява неговото обучение. Най-добрият му приятел Ривър Финикс, баткото на прочутия Хоакин Финикс, умира от свръхдоза наркотици.

През 1999 г. любовта на живота му – Дженифър Найм, забременява н тяхната дъщеричка. За съжаление, детето е мъртвородено. След трагедията двамата се разделят. 18 месеца по-късно Дженифър загива при автомобилна катастрофа.

По-малката сестра на актьора – Ким, е диагнистицирана с левкемия, а Киану е човекът, който се посвещава изцяло на грижите за нея. След тежка битка тя успява да се премори с коварната болест. Рийвс дарява 70 процента от приходите си от „Матрицата“ за борба с болестта. И така до днес внася отгромни суми за благотворителност и се води в метрото. Изобщо, живее скромно, бедняшки, но в хармония със себе си...

Източник: „Уикенд“