Не й стига на Кейт Мидълтън, че наскоро й откриха тежко заболяване, ами се оказа, че принцесата е далеч по-бедна от собствената си сестра Пипа. Докато състоянието на престолонаследника Уилям и жена му се оценява на коло 460 млн. долара, Пипа и мъжът й Джеймс Матюс имат над 2,5 милиарда долара.

Матюс е бивш автомобилен състезател. Той започва кариерата си едва 18-годишен, като е първи в британския шампионат на Формула Рено и Еврокупата на Формула Рено, но впоследствие основава компанията за имоти „Идън Рок Кепитъл“. С течение на времето тя се разраства изключително успешно, донасяйки му от сектора на хотелиерството милиарди долари. Отделно от това наследява и имение от 10 хиляди хектара в Шотландските планини. Така финансовото му състояние е далеч по-добро от това на Кралското семейство.

Иначе семейство Мидълтън също имаше собствен бизнес – компания за продажба на парти аксесоари, но по време на пандемията фирмата фалира. Въпреки това обаче двете сестри са добре осигурени и, общо взето, няма за какво да ги мислим...

Все пак съдбата е отредила на Кейт Мидълтън славата, а на по-голямата й сестра Пипа – богатството. Доскоро и двете не се оплакваха от положението си.

Източник: вестник „Уикенд“