Кейт Мидълтън е получила някои усложнения по време на първите етапи от химиотерапията си, докато се бори с коварната диагноза рак.

Кралският експерт Кейти Никол говори пред Sun за здравето на принцесата на Уелс, като твърди, че информацията й е предоставена лично от членове на монархията.

„Тази превантивна химиотерапия не е нещо приятно. Това се случи след сериозна операция и доста дълъг период на възстановяване - никой не би искал да се подлага на допълнително лечение“, отбеляза Никол.

Месеци след като принцеса Кейт обяви, че е диагностицирана с рак, конспиративните теории и слухове за местонахождението на кралската особа продължават да се разпространяват. Една от тях особено се наложи в социалните мрежи, като хората спекулират, че Кейт не е забелязвана в Обединеното кралство през последните месеци, защото не е в страната. Вместо това тези хора твърдят, че принцесата е била в Съединените щати - по-точно в Хюстън, където се е лекувала в Центъра за борба с рака MD Anderson. Дворецът Кенсингтън излезе с изявление, че тези слухове са неверни.

В статия, публикувана в понеделник, говорител на двореца отрича пред Houston Chronicle, че Кейт се лекува в онкологичен център. Междувременно представители на тексаското лечебно заведение - което е известно с работата си в областта на изследванията и лечението на рака и в което са лекувани известни пациенти като покойния рок китарист Еди Ван Хален и тенис звездата Крис Евърт - не коментираха поради законите за защита на личните данни на пациентите.

Източник: harpersbazaar.com