Кеворк Кеворкян с поредния си остър коментар относно президента Росен Плевнелиев!

Големият журналист Кеворк Кеворкян взриви мрежата с размазващ коментар за бившия президент Росен Плевнелиев. Арменецът буквално го направи на две стотинки като, както винаги, твърденията му са обосновани и подплатени с примери: [caption id="attachment_572455" align="aligncenter" width="300"]Плевнелиев Кеворк Кеворкян разкости Плевнелиев[/caption]

"ИЗОБЛИЧИТЕЛЯТ ПЛЕВНЕЛИЕВ

Винаги е истинско удоволствие да се съзерцава Плевнелиев – онзи, който се разхождаше, накичен с бадж/табелка с надпис „Президент на България“. А още по-голямо удоволствие е да го слуша човек - той просто е роден да забавлява околните.

Владее почти съвършено две различни роли. Първата е на състрадателния политик/персонаж, тогава е мек и вглъбен - но не в скотската идилия наоколо, ами по-скоро в собствената си по-раншна идилия на ирландска пастирка /каквато е бил в предишния си живот, според собствените му признания /.

Тази роля наистина му се отдава, независимо, че никога не е отронил и думичка за някаква конкретна човешка трагедия, нито пък за милионите несретници у нас, или, примерно, за майките на деца с увреждания – сякаш го е гнус от несретата на Живота.

А, при нужда, веднага може да се превъплъти в другия си основен образ - този на непреклонният Изобличител на руската гнилоч. Тя му се привижда навсякъде и във всичко, със сигурност нощем се събужда поне веднъж, плашейки околните с крясъците „Сволочь, сволочь“.

В тази си роля е наистина уникален, дори безподобен. Успява да обговори и най-паянтовите, грубо съчинени конспиративни конструкции, дори да са лишени от елементарна логичност. Наскоро Изобличителят участвал в конференция в Софийския университет и държал огнена реч. Не е пожелал да преведе слушателите си из лабиринтите на собствената си съдбовна главоблъсканица – а ги е затеглил в съвсем друга посока, към други признания – вълнуващи, макар и пределно лъжливи. Изобличителят съобщил на клетите си слушатели, че лично е спрял митичния „Южен поток“. Досега заслугата за това си приписваше Падишахът. Сега обаче научаваме поредната предпоследна истина. В крайна сметка, „Нашата демокрация щеше да си е заминала, ако не бях се противопоставил“ /на „Южен поток“/ – това е споделено от Изобличителя.

Ще му повярва само онзи, който не е наясно, че когато ти говори български политик, истината най-често е в отпуск. За мнозина от нашите първенци лъжата е по-сладка дори и от секса.

Демокрацията щяла да е „заминала“, ако Плевнелиев не бил спрял „Южен поток“. Че тя не си ли заминава и по още хиляда причини?... Особено пикантни са били откровенията на Изобличителя за тукашните медии – той ги представя като „рубладжийски“, притворни, безволеви. За последното сигурно е прав – понеже десетина дни след упреците му никоя от тях не реагира. Незабравим ще остане епизодът – разказан от самия Изобличител, в който той отива при американския посланик, за да пустосва българските медии. Тук човек няма как да не си спомни за онази песен, в която се пееше: „Май наистина съм прехвърлил хълма и трябва да ме пуснат на пасбището с останалите волове“. Ето какво споделя с посланика Изобличителят /цитат/: „Аз никога няма да забравя как в един момент, в който bTV, която по това време беше най-гледаната българска телевизия, собственост не на кой да е, а на Time Warner - една главно американска медийна компания, излъчваше романтични филми един след друг и репортажи от добре осветения Болшой театър, от Кремъл. В момент, в който точно Русия извършваше руската окупация на Крим… Та нима няма една българска телевизия, една, която да отиде на 100 км от Москва и да покаже как живеят днес руснаците?“ И следва зашеметяващата констатация на Изобличителя: „2 милиона българи са напуснали страната ни - а колко са отишли в Русия? Нула!“

Ето, така се говори из тукашното пасбище! Не е важно, колко българи са избягали от Воловете – а колко са отишли в Русия.

Мислимо ли е изобщо, президент, макар и български, да води подобен разговор с чужд дипломат, да злослови по адрес на медии. Безподобна кръчмарщина струи от този разговор – за любовницата на Путин, за „Уляна Пръмова и рубладжийското ръководство на БНТ“, за „Кремълската пропаганда на Би Ти Ви“, и пр., и пр. Хайде, сега пак го канете през ден в предаванията си – за да ви разказва за любовните си полюции. А истината - неговата - за вас ще я научите от посланика. Удивително двуличие.

Изобличителят не е пропуснал да погали и скандалният приватизатор Иво Прокопиев, за когото още по време на мандата си твърдеше, че е направил много за България - защото в ценностната система на тия хора и далавераджийството вече минава за достойнство.

Изобличителят говори за мнимото „рубладжийство“ на споменатите от него медии – но премълчава медийната практика на Прокопиев, която е много по-позорна – понеже е обременена от нахално-щедри подаяния от американска фондация и, в крайна сметка, от една продажност, която увони медийната ни среда. И всичко това е изговорено в присъствието на Иван Костов, друг от лекторите на конференцията. Е, това вече е непоносимо нахално. Лесно ще се досетите защо – стига да си припомните, каква гнилоч остави зад гърба си той. Всичко това може се понесе – както казваше един полски поет – само, ако се преструваме, че живеем на друго място и по друго време… А днес Изобличителят дрънкал нещо и за Промяната на 10 ноември 1989-а – скоро и нея ще приватизират. Но за това – следващият път", написа Кеворк Кеворкян.