Камен Алипиев разказа непозната за мнозина случка с Нери Терзиева!

Камен Алипиев, с прякор Кедъра, разказа в нета за интересна, но непозната, а и болезнена случка от живота на голямата Нери Терзиева. Мнозина не знаят, а и ще им е трудно да предположат, че другият телевизионен великан Хачо Бояджиев е уволнил Терзиева от БНТ. Кедъра не уточни причината, но пък сподели, че в нейна защита тогава, Сашо Диков за малко да смени физиономията на Хачо.

"Скочи към него буквално и за малко да му разбие муцуната, толкова беше побеснял от това несправедливо решение. Нери обаче, както винаги, запази спокойствие и си тръгна с достойнство. Тя беше и си остава нашият символ на журналистиката, каквато трябва да бъде. И нашият символ на човечност и доброта, които все по-малко хора притежават", казва Кедъра.

Алипиев разказа за времето, в което с Нери Терзиева са били колеги в тогавашната Ефир 2 и за всички уроци - и професионални, и житейски, които тя му е дала. Станали толкова близки, че и към наши дни редовно си чатели, а той сверявал "часовника" си за ситуации и хора по нейната преценка.

Знаем, че Нери Терзиева си отиде от света вчера и то неочаквано за всички. Причината бе диабетът, от който страдала много години и който се усложнил до крайна фаза през последните месеци. Поклон!